close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
2023-та: Узаконеният провал на местната власт в Пловдив
©
11:51 / 22.12.2023
295
"Няколко пъти го предупредих, но не се справя. Наложи се да се намеся за панаира, за стадиона и какво ли още не. Моята реакция е след неговата неангажираност месеци наред да не реши належащите проблеми на Пловдив. Последно се чухме в неделя и му казах да си оправи бакиите. Отговори ми, че трябва да си обърне внимание на здравето. Аз 20 години не си обърнах внимание на здравето. Обичам го, уважавам го, но не се справя".

Така на 4 февруари тази година лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов "узакони“ политически  провала на управлението на Здравко Димитров, издигнат от неговата партия. Това беше невиждано публично линчуване на свой кмет от страна на Борисов. Той поиска оставката на Димитров след видимия провал на мандата. Твърде късно.

Отдавна беше очевидно е, че екипът на Димитров изпитва сериозни затруднения да формулира ясно и категорично своята визия за развитието на града заради многобройни интереси на икономически и финансови лобита, проектирани във властта по един или друг начин.

В отговор на атаката Зико напусна ГЕРБ и каза, че за нищо не е виновен – Борисов е подведен. От кого? От Тотев, от кого, отговори той с дежурното си оправдание. По-късно призна: "Да не се лъжем, някой обекти ще бъдат забавени, да не кажа, че някои ще бъдат и спрени“.

Нямаше какво да се лъжем наистина – мандатът на Димитров беше приключил. Той отдавна беше забуксувал, но този път краят му изглеждаше  съвсем достоверен.Битката му с общинските съветници на ГЕРБ в ОбС го превърна в чучело, подмятано от плаващи мнозинства.

Уж имахме кмет, но всъщност нямахме. Димитров опита да управлява на инат, но нямаше какво да управлява – в тази деликатна ситуация трудно беше да управлява и себе си. Обреченият кмет се надяваше на глътка въздух - да не си тръгва опозорен с оставка, а да го направи малко по-красиво, като изпие горчивата чаша до дъно. И пак да си тръгне опозорен.

Последваха последни месеци на агония в отчаяни опити да се спаси един четиригодишен провал. Съвсем на финала се появиха снимки, на които отиващият си кмет се разхожда по незавършени улици. Не остана време за рязане на лентички, но снимките достатъчно говорят.

Това беше краят – Здравко Димитров гордо крачи по сътворения строителен хаос. В интервю за Plovdiv24.bg каза, че е доволен от дирята след себе си. Но не посмя да попита пловдивчани какво мислят по въпроса и да поиска от тях втори мандат.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.