close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Асен и Кирил саботират: Или Рашков шеф на КПКОНПИ, или няма правителство
©
11:33 / 19.07.2022
316
На Асен Василев и Кирил Петков много не им се иска да правят правителство с Корнелия Нинова, стана ясно след консултациите с БСП. Уж щяха да се договарят за програми, приоритети, а изведнъж хвърлиха на масата кадрови проблеми - или Бойко Рашков шеф на КПКОНПИ, или няма правителство. Това е откровен саботаж на и без това обречените опити за съставяне на правителство

Финансовият министър в оставка е категоричен, че най-важното условие за ПП е Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ. От формацията предлагат законът за КПКОНПИ да влезе в пленарната зала още в този парламент.

"Ако не бъде приет Антикорупционният закон и Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ, няма да дадем съгласие за участие в коалиционно управление", беше още по-категорична Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера в оставка.

Корнелия Нинова потвърди, че Василев и Петков не са ѝ поставяли други "ултиматуми". Тя заяви, че обществото трябва да прецени какво е свършил Рашков. От ПП все още не са решили кого да издигнат за кандидат-премиер. Това щяло да се реши на националния съвет на формацията. По въпроса с "Газпром" Асен Василев заяви, че не страната ни, а руската компания не изпълнявала договора ни, който все още съществува. 

Вчера президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП. След консултациите с ПП, Нинова заяви, че днес ще потърси ИТН, за да се срещне с партията на Слави Трифонов утре. Тя допълни, че от "Демократична България" са настояли да участват в преговорите последни.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.