close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Атлантическият съвет: Правителството да действа решително срещу Радев и руските интереси
©
12:48 / 01.09.2023
335
Атлантическия съвет на България излезе със Декларация, в която изразява своята позиция за работата на правителството Денков-Габрил, което скоро ще навърши 100 дни управление. В нея атлантиците посочват, че са посрещнали този кабинет с високи очаквания за решителни действия против кремълската хибридна агресия срещу България и бързо възстановяване на парламентарната република. Със съжаление те констатират обаче, че управляващите днес проявява колебливост и наивна толерантност по отношение на поведението на президента Румен Радев и непрестанните му подмолни опити за реставрация на едноличния си режим на узурпация, който не престана да се държи като политически партизанин и радикализиран лидер на политическа формация, а не като президент, олицетворяващ единството на нацията. Според атлантиците днес държавният глава е в ситуация на нападение, затова настояват септември  да бъде месецът, в който знаково да започне решителното действие против руските зависимости във всяка една сфера! И това да бъде началото на дълбоки и безкомпромисни промени за връщане на България в нейния нормален евроатлантически път на стабилност и просперитет.

Пълния текст на Декларацията на Атлантическия съвет: 

"Днес навлизаме в септември - четвъртия месец от управлението на евроатлантическото мнозинство. Скоро правителството ще навърши 100 дни.

Още от първия ден Атлантическият съвет на България посрещна този кабинет с основателно високи очаквания за решителни действия против кремълската хибридна агресия срещу България и особено с надеждата за бързо възстановяване на парламентарната република, която беше узурпирана от едноличния режим на серия от служебни правителства на Румен Радев.

Затова днес очакваме от ръководения от акад. Николай Денков евроатлантически кабинет смели, решителни и системни действия, а не колебливост и недостатъчна решителност. Защото, заедно с отворената врата на колебанието, рано или късно, през прозореца влиза и колаборационизмът. Оттам идва и провалът на всички добри намерения. Нека не забравяме и за миг, че школата на ГРУ и КГБ, през която е преминала руската агентура с политически и управленски позиции у нас, знае отлично да си служи с коварното изкуството "Разделяй и владей".

Правителството Денков-Габриел трябва да бъде съвсем наясно, че Радев няма да се откаже от едноличната си власт, която започна през юни да му се изплъзва от ръцете. От това изключително засегнат е интересът на Москва, която сега е хвърлила всички налични ресурси България да стане нейна "руска врата на Балканите" (по думите на ген. Решетников), а не нормална европейска правова държава.

Със съжаление констатираме, че правителството се колебае през тези три месеца, като беше наивно толерантно спрямо Румен Радев и неговите непрестанни подмолни опити за реставрация на едноличния си режим на узурпация. От Рожен до Шипка това проруско лице не престана да се държи като политически партизанин и радикализиран лидер на политическа формация, а не като президент, олицетворяващ единството на нацията.

Спор няма. Той е решил да свали това изключително трудно създадено и изпълнено с вътрешни различия евроатлантическо управление, за да прокара пътя за свой политически проект, който ще послужи на Кремъл за отклоняване на България от нейния нормален европейски път. 

Радев днес е в нападение. Кодът е "червен". Очакваме той да атакува и неговата "кохорта" да се опита за вземе властта на абордаж. Очакваме да има опити за остри политически провокации през новия месец, в които Кремъл много активно ще се включи чрез остри хибридни мероприятия против българския цивилизационен избор. Не си правете никакви илюзии! 

Путин губи войната в Украйна, но неговата хибридна война против България продължава с пълна сила. Във военно отношение Кремъл може и да търпи поражение, но руските усилия да изградят подривен политически плацдарм в ЕС и НАТО продължават. Руските имперски стратези гледат с години напред във времето. Дори сега да изгубят войната, те ще се подготвят за реванш след години. И за целта им трябват също така и политически позиции в Европа. Затова и България е на първа линия на руската хибридна атака против Европа.

Атлантическият съвет на България призовава евроатлантическото мнозинство в Народното събрание и правителството още от днес да започнат решителна политическа контраофанзива за пълното възстановяване на узурпираната от Румен Радев парламентарна република. За целта са необходими конституционни и законодателни промени, които да ограничат президентските правомощия и които да заздравят парламентарната република. Именно тя е и в буквата, и в духа на Конституцията. 

Предупреждаваме, че с Румен Радев и неговия екип е безпредметно и опасно да се преговаря. Спрямо него единственото ефективно противодействие е решителното действие за връщане на парламентарната република и за скъсване с руските зависимости. Противното би било опасна наивност и непростима заблуда. Нова лековерна грешка този път ще струва прекалено скъпо на България.

В тази връзка призоваваме народните представители от управляващото мнозинство да внесат нови, допълнителни предложения за конституционни промени, съгласно които президентът повече да не бъде върховен главнокомандващ на въоръжените сили и да няма думата при назначението на посланици и генерали. По Конституция той не е част от изпълнителната власт и подобни правомощия не му принадлежат. Те трябва да са споделени между Министерския съвет и Народното събрание. 

Предвид всичко това, Атлантическият съвет на България настоява септември  да бъде месецът, в който знаково да започне решителното действие против руските зависимости във всяка една сфера! Нека това бъде началото на дълбоки и безкомпромисни промени за връщане на България в нейния нормален евроатлантически път на стабилност и просперитет.

Като непосредствена стъпка, настояваме М.О.Ч.А. да бъде демонтиран още преди 9 септември - най-черната дата в съвременната ни история! Нужна е смелост и политическа воля. Нека помним, че на 5 септември 1944 г. СССР обяви война на България, след което ни окупира.

Дами и господа управляващи, демонтирайте този идол на позорната съветска окупация още сега!
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.