close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
БСП е в управлението, но подчинена
©
12:56 / 14.12.2021
341
"Помня периода, когато Бойко Борисов се появи на политическата сцена. Много от нещата, които бяха лепнати на тройната коалиция, беше медиен сценарий. Трябва да сме предпазливи в оценките и очакванията си. Поне се надявам, че намеренията на четворната коалиция са добри. Тя трябва да знае, че след 7-месечен провал и липса на редовен кабинет, търпението на хората е изчерпано. Основният въпрос, който ги вълнува, е цената на тока“, заяви лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев.

"При подобен тип управление има доста подводни камъни. Правителството не е ляво-либерално, а дясно-центристко. БСП влезе в него с много слаба позиция с 10%. Няма механизъм за функциониране на новата коалиция. При тройната коалиция обществото беше информирано какво се случва, докато в договора от миналата седмица не е записано подобно нещо. Корнелия Нинова е поставена в подчинено положение и това не е много добре за БСП. Идеята болниците да не са търговски дружества, както и тази за атомната енергетика, няма да бъдат реализирани. Въпросът не е с какво влиза, а с какво излиза от това управление. Очакванията на хората са много големи, защото обедняват. Инфлацията е много по-голяма от миналата година. Почти всички ресурсни сектори са концентрирани в ПП, което не е добре за останалите формации. БСП получава икономиката и земеделието, които звучат гръмко, но са изпразнени от съдържание. Премиерът трябва да покаже, че е като баща на голямо семейство, което понякога ще бъде свадливо. БСП е включена по принуда в коалицията, докато ПП, ИТН и ДБ се заявяват като партии на промяната. Тук е много важен политическият такт на премиера. Той трябва да разбере, че общите приказки за нулевата толерантност свършиха. Правителството трябва да максимално да компенсира забавянето на плана за възстановяване", каза още Станишев.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.