close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Без драми и скандали  - ГЕРБ взе и председателското място в ОбС
©
14:02 / 08.11.2023
294
Прогнозите, че ще има сериозна битка за председателското място в ОбС на Пловдив отидоха по дяволите. Тихо и кротко ГЕРБ предложи, а новите общински съветници избраха за шеф на местния парламент Атанас Узунов. Като най-възрастен съветник той имаше правото на открие и тържествената сесия в Историческия музей.

Очакванията бяха, че ГЕРБ ще отстъпи председателското място на някои от бъдещите си партньори в ОбС,  като "Съединени за Пловдив“ и "Браво,Пловдив“, с които има мнозинство от 26 гласа.

Бившият футболен рефер Атанас Узунов призна, че е получил офертата няколко часа преди сесията. Единствено от "Възраждане“ издигнаха алтернативна кандидатура – на Виолета Константинова, която събра пет гласа – толкова са и съветниците от партията на Костадин Костадинов.  Узунов беше подкрепен от 32-ма съветници, а 12 пуснаха бюлетина с "Не подкрепям никого“.

Нямаше нито едно изказване в подкрепа или отхвърляне на двете кандидатури. Изборът на Узунов не очерта ясно  мнозинството в новия ОбС, но то вероятно е договорено  – ГЕРБ, "Съединени за Пловдив“, "Браво,Пловдив“ и ДПС.  В опозиция остават ПП-ДБ, "Възраждане“, ИТН и БСП.

Дали  изборът на Костадин Димитров за кмет на Пловдив ще подмени и политическия елит в града – това е въпросът, който получава първи отговори. Кадровото решение за председател на ОбС, както и въртящите се имена за възможни заместник-кметове на Димитров, показват, че смяната на политическия елит се отлага за неопределено време.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.