close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Борисов: Това е кабинетът "Денков-Габриел", само 3-4 нови лица
©
10:40 / 09.04.2024
704
"Доминира старият кабинет, кабинетът "Денков-Габриел". И особено с такива знакови министри като Гвоздейков, Вътев. Има 3-4 нови имена". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като служебното правителство на Димитър Главчев се закле пред парламента. Борисов не спомена вътрешният министър Калин Стоянов, който също остава в правителството.

Борисов изтъкна, че много зам,-министри стават министри. Известно е обаче, че повечето зам.-министри са предложение на ГЕРБ.

За пореден път Борисов заяви, че никой от ДПС не се е намесвал по време на преговорите около ротацията. Отново разказа историята как се е опитвал да се разбере с "Продължаваме промяната - Демократична България" за бъдещото служебно праивтелство, но не е успял.

"Те държаха твърдо за МВР-министъра и шефа на ДАНС. От последните дни стигам до извода, че те са имали някакви други мисли. Надявам се разследващите органи да доведат до край разследването", каза Борисов.

Той каза, че е назначавал Живко Коцев за шеф на МВР във Велико Търново и сега е изненадан от информациите, които излизат за него. "Ако това се окаже истина, ние бихме работили с ПП-ДБ, но без техните знакови лица", каза още Борисов.

Той коментира, че е изненадан от това, което чува в последните дни, като според него е много важно да се видят снимките и нещата, които излизат.

Борисов се обърна към избирателите на "Продължаваме промяната - Демократична България", като каза, че през двете седмици на преговори никой от ДПС не се е намесвал по темите правителство и споразумение. Освен между Кирил Петков и Делян Пеевски по темата със 160-те души, необходими за гласуване на регулаторите, уточни Борисов.

Според него с финансов министър Асен Василев и външен министър Мария Габриел това служебно правителство е щяло да изглежда по съвсем друг начин за всички.

"Тези два месеца да използваме в преговори и след изборите да се направи едно истинско коалиционно споразумение и управление", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Надявам се Димитър Главчев да умее да управлява тези хора, тези два месеца, да се проведат изборите", каза още Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ обясни, че последният му разговор с Димитър Главчев е бил преди години, в старият парламент и не е бил приятен, защото тогава му е поискал оставката. Беше нагрубил колегите от БСП и те поставиха това като условие, припомни Борисов.

Попитан дали ще нарежда на Главчев, защото кариерата му е била свързана с ГЕРБ, той каза, че ако е имал контакт или влияние върху Главчев, е нямало да остави този външен министър и други от министрите.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.