close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Борисов и Нинова се видяха - изборите са неизбежни
©
15:22 / 20.01.2023
361
Нищо не произлезе от лидерската среща между Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев. "Предсрочните избори са неизбежни", констатира  Нинова.

Кирил Петков, Христо Иванов и Костадин Костадинов не уважиха поканата на лидера на БСП.

Нинова откроичетири важни въпроса – законите по Плана за възстановяване, за бюджета за 2023 г., влизането ни Шенген и съдебната реформа. Тя намекна за общ фронт срещу модела "Румен Радев", който разбива парламентаризма.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта, че реално пречки и червени линии за съставянето на правителство няма, но решението на конгрес на ГЕРБ да няма подкрепа при мандат на БСП не може да бъде нарушено.

"Аз съм убеден, че отиваме за пети път на избори. След петия - пак същото ще се говори, ако на формат, подобен, предварително не се изговори как и по какъв начин може да бъде структурирано ново правителство. Сега няма как да го подкрепим, но аз ще разговарям с колегите подобна забрана, защото БСП също много се промени, не би трябвало да бъде спирачка за някакъв вид техническо, експертно, програмно, каквото и да било правителство в един момент",отбеляза председателят на ГЕРБ.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ подчерта, че отиваме на поредните ненужни предсрочни избори заради липсата на диалог между партиите в парламента:

"Едни добри предпоставки за това, че в периода до евентуалните ненужни предсрочни избори да имаме такова поведение, че след тези предсрочни избори, да имаме възможност да преодолеем политическата криза."

За Стефан Янев от "Български възход" тази среща е важна, но закъсняла. "И да се търси пресечна точка, така че от наша гледна точка, от името на "Български възход", още веднъж бих искал да поздравя всички присъстващи и да декларирам, че според нас това е правилният подход: диалог, диалог и пак диалог", каза той.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.