close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Борисов препоръча на ПП-ДБ да сложат повече сирене в капана
©
11:19 / 26.04.2023
227
Бойко Борисов поиска да види правителството на ПП-ДБ с евентуален втори мандат, за да знае какво да прави – да го подкрепя ли, да го отхвърли ли. Това беше изненадващ ход на лидерската среща с ПП-ДБ. Отсреща леко се вцепениха. "Искам да видя премиера и министрите ви – това ще ми помогне за първия мандат“, насърчи ги Борисов.

Очаквано само Асен Василев беше готов с адекватен отговор. "Тогава да ви  предложа да изработим управленска програма и да видим кои хора биха могли да я изпълняват, но трябва да питаме нашите партийни органи“, измъкна се Василев.

В публиката остана усещането, че Борисов леко сваля гарда и е склонен да подкрепи режисирано от ПП-ДБ правителство. Ако му хареса,разбира се. Досега партийните остриета на ГЕРБ прогнозираха,че или правителство с първия мандат, или няма да има и с втория.

То това се разбра и от лидерската среща, но Борисов реши да поръси обилно с надежда тази сбирка под "кривата круша“. Точно там се бяха събрали – под "кривата круша“  и с почти никакъв шанс за мърдане напред.

Публиката очевидно се е подлъгала – тонът беше приятен, почти пълно съвпадение на приоритетите на двете коалиции, Бойко и Кирил си простили, удоволствие било да приемат обща законодателна програма и с кеф ще работят по нея.

Само че няма правителство. Няма и съгласие за правителство. И Борисов нарави това, което отсреща не очакваха – препоръча им да сложат повече сирене в капана си, за да видят дали той като стара лисица може ли да се озове вътре – дайте си министрите, господа, пък може и да ми харесат.

Като чуха това, вцепенението в ПП-ДБ отстъпи място на оживлението – аха, Борисов е готов. Само че те не са готови. Нито ще му дадат премиер да гледа, нито министри, защото "така решиха партийните ни органи“. И друго не могат да решат, тъй като от сиренето в капана ще си хапнат самите те. Така виртуозно ще се намъкнат в него, че сиренето няма да им стигне.

Борисов иска министрите на ПП-ДБ преди да е показал своите. Това може да мине за ювелирна акция или за крайно наивна, която слага край на преговорите. Задачата пред ПП-ДБ е с невероятна сложност – колко точно сирене да сложат в капана. Ако изобщо се стигне до сервиране.

Борисов пита, но знае отговора на предложението си. ПП-ДБ също го знаят. Той е някъде около "кривата круша“.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.