close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
"Цветът на нацията" и Румен Радев срещу народа
©
14:56 / 29.09.2021
529
Мина тази мила церемония, на която Инициативен комитет издигна Румен Радев като кандидат за президент втори мандат. 188 души се снимаха с държавния глава, чуха се топли думи за него  и защо го подкрепят, а той им върна жеста и обеща, че няма да сваля юмрука си за нищо на света.

"Цветът на нацията“ застана зад Радев. Така беше анонсирана появата на Комитета, чиято задача е да подчертае независимостта на кандидатурата. А тя е толкова независима, колкото и хората от тази сбирка. Оказа се, че "цветът на нацията“ се състои от леви, още по-леви и най-леви инициатори. Тук там и някои центристи, за които няма ляво, няма дясно и така се наместват там, където им е най-удобно.

"Десни“ демократи  отсъстваха, но те ще се присъединят на втори тур, както направиха на изборите за кмет на София – подкрепиха лявата Мая. Сега се чудят колко слаба да е кандидатурата им за президент, та да не пречи на Радев.

Сред "цвета“ е и преданата русофилка Светлана Шаренкова, за която един политолог отбеляза, че тя няма как да застане зад кандидат, който не е одобрен от Кремъл.

А актьорът Павел Попандов разкри мотивите си защо е сред тези 188 инициатори – Радев бил мил и приятен човек, говорили си за кино и театър, а и президентът дошъл на представянето на биографичната му книга без да го е канил. Наистина "сериозни“ аргументи защо Радев трябва да остане президент.

"Цветът на нацията“ подкрепя превратаджийските усилия на Радев от миналото лято, маскирани като борба за справедливост. Инициативният комитет  аплодира и провалите на Радев в напъните му държавата да има редовно правителство – както се полага на един обединител. Левият кръжок, който го издигна, няма нищо против и международната изолация на Радев, стига той да признава Крим за руски и да се бори да паднат санкциите срещу Русия.

Така "цветът на нацията“ се изправя със своя кандидат срещу народа. А народът, който не е съгласен  със своя цвят, засега има оферти единствено от Луна, Костадин Костадинов, Александър Томов, Цвета Кирилова, Волен Сидеров и Александър Малинов, като най-приемлива изглежда поканата от Луна. Към нея всеки момент може да се прилепи и Митьо Пищова за вицепрезидент.

Така народът е оставен в ръцете на "цвета на нацията“. И вероятно има  такава "демократична общност“, която ще направи шпалир на бездарието, на триумфа на зелените чорапи. И после ще се пазари за трохите от масата под вдигнат юмрук и развято червено знаме. Защо тогава тези 188 души от сбирката онази вечер да не са "цвета на нацията“? И разбира се, че има такъв народ, който си е отгледал такъв цвят.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.