close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
ДБ предизвиква ПП и ИТН за Украйна
©
12:32 / 30.03.2022
332
Политологът доц. Стойчо Стойчев коментира консултации за въоръжаване на Украйна, които започва Демократична България и реакциите на останалите коалиционни партньори. 

"Различната позиция между ДБ и БСП показва цивилизационен разлом – два свята, в които се вижда към кого повече дърпат партиите. За мен важното в случая е българските избиратели да видят как се държат популистките проекти "Продължаваме промяната“ и "Има такъв народ“. Те нямат позиция и никога не биха я имали, защото е лесно да си популист, когато трябва да печелиш избори и критикуваш "корумпираните управляващи", бидейки на страната на справедливия народ. Съвсем различно е, когато започнеш да управляваш. Тогава с популистка реторика трудно става. Когато управляваш, трябва да взимаш трудни решения, които буквално ще те лишат от половината ти електорат. В момента тези партии показват, че не могат да управляват. Не взимайки решения, показват, че не искат да губят избиратели, въпреки че не сме в предизборна ситуация“, заяви Стойчев. 

"Въпросът не е да си правим добре сметката с оглед за бъдещето, защото подобна позиция, когато някой е нападнат, е доста цинична. Русия и Украйна не са равнопоставени. Реториката, че ако помогнем на нападната страна, ще влезем във война, беше на президента Радев и оттам нататък целият дебат се промени“, коментира политологът. 

"Управляващите, когато идват, са с претенцията, че са по-добри от предишните. До момента се справят дотолкова, доколкото можем да поемаме дълг, който да емитираме на нормална цена. Това в един момент обаче ще свърши. Все едно да теглиш бързи кредити, за да си купуваш водка и сирене от магазина, задлъжняваш, а в същото време пари от никъде не идват. Идеята не е да се раздават средства на калпак, а как след това те могат да доведат до възвръщаемост. Моята критика и към Борисов беше, че се говореше за "усвояване на средства“, което означава "харчене“. И при предишните управления, и при това липсват инвестициите", каза още Стойчев. Той е категоричен, че меморандума за млрд. с Gemcorp е поредният пиар и пушилка, каквато видяхме миналата година със завода за електромобили и попита реторично къде е заводът за коли.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.