close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
ДБ в управление с БСП и левите на Манолова.Това е "здравият разум" на Трифонов
©
18:22 / 01.08.2021
524
Чакаме да се върне здравият разум. Така заръча Слави Трифонов. Той заплаши, че ако не се появи, отиваме на избори. Направи го ден преди да извади от ръкава си поредния кандидат за премиер. Вече знаем за Пламен Николов, но въпросите за здравия разум остават. Къде е? Кои са носителите му? За какво ни е този разум? Кого ще обслужи? И кой го очаква?

Според Трифонов здрав разум е да приемем волята на победителя и да не разсъждаваме много дали е прав в номинацията си. И да не се впечатляваме толкова, ако не е прав.

Онези, от които се очаква здрав разум, са наясно с победителя, но все още са пестеливи на аплодисменти. Те очакват да бъдат признати също за победители и да ползват благата на победата. А Трифонов им напомня, че той е победител и те имат право да се съгласят с едни имена, които той ще обяви.

Изненадващо "здрав разум“, според критериите на Трифонов, засега се забелязва единствено в БСП. Червените се зарадваха, че имало голямо покритие между техните приоритети и на ИТН. Кабинетът ще бъде подкрепен от нас, само чакаме имената на министрите, казват левите в парламента. Държат се така, сякаш знаят имената.

Ако в БСП са ентусиазирани, че някак ще се намърдат на масата, на какво се радват хората на Трифонов? Нали преди изборите тръбяха, че с ГЕРБ, БСП и ДПС не искат дори добър ден да си кажат. След преговорите между групите в парламента се оказа, че ИТН и БСП са си толкова близки, че могат и да се вземат. "Здравият разум“ се вселил в БСП, уплашена от заканите на Трифонов.

Христо Иванов не е поканен в "Черната кутия“. Така той нарича кръга около Трифонов, където се взимат решенията. Затова Иванов е бесен, все още е твърде резервиран дали ДБ ще подкрепи правителство с Пламен Николов. Трифонов предлага на Иванов да се задоволи с политиката на свършените факти. Иванов се дърпа и казва: "Това, които предстои, ме безпокои.

Истината е, че лидерът на ДБ е напълно валат – без никакви позиции в бъдещето правителство, но е поканен да го подкрепи. Сега е важно колко голямо е безпокойството на Христо Иванов. Ако е само медийно и вдигне ръката при гласуването, с ДБ е наполовина свършено  - управление с БСП и другите леви около Манолова е политическо самоубийство.

ДПС вече се произнесе по въпроса – управление на ИТН,БСП, ИБГНИ и ДБ е политически буламач. Предстои да разберем и приноса на ДПС за буламача.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.