close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
ДПС контролира една трета от парламентарните комисии
©
13:34 / 14.09.2023
301
ДПС стремително продължава да засилва влиянието си върху законодателната работа на Народното събрание, с все повече ръководни постове в постоянните парламентарни комисии.

От движението вече контролират 5 парламентарни комисии - по бюджет и финанси (ръководена от Йордан Цонев); по икономическа политика (Хамид Хамид); по околната среда и водите (Станислав Анастасов); по транспорт и съобщения (Халил Летифов); по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта (Небие Кабак). За отбелязване е, че ДПС държи ресорите, определящи финансовата и икономическата политика на страната.

А днес хората на Ахмед Доган получиха председателските места в още три парламентарни комисии. Цветан Енчев вредиха за ръководител на комисията по политиките за българите извън страната; Ертен Анисова – за председател на комисията по туризъм; а Валентин Тончев, наскоро влязъл в парламента след солидно разместване на изборните листи, оглави комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество. И трите комисии досега нямаха председатели.

Както се очакваше, при гласуването в пленарната зала ДПС получи желаното с подкрепата на партньорите си от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това е част от цената на сглобката, на която се крепи управляващото мнозинство в Народното събрание, а и правителството на Денков-Габриел. Така движението вече контролира една трета от 25-те постоянни парламентарни комисии.

Дебат нямаше. Само от "Възраждане" поискаха Цветан Енчев да обясни какво възнамерява да прави начело на комисията за българите в чужбина. Националистите живо се интересуват от въпросната комисия - миналата година водачът им Костадин Костадинов беше неин председател. Енчев не се отзова. От "Възраждане" обидено нарекоха новите назначения "пореден политически пазарлък и обслужване на интересите на ДПС".
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.