close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
"Демократична България" не вижда втори кабинет на Петков в този парламент
©
11:52 / 09.06.2022
430
"Коалицията ще обсъди внимателно дали би подкрепила правителство на малцинството, каквото обяви, че ще сформира премиерът Кирил Петков", обяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Това е въпрос на внимателно обсъждане, защото какво значи правителство на малцинството в един парламент, в който има такъв набор от политически сили. При всички положения трябва да има някаква формула за търсене на подкрепа, за да не изглежда тя въпрос на някакви пазарлъци", заяви Иванов. "Демократична България" е предпазлива спрямо рисковете на плаващи мнозинства в политическа ситуация като сегашната, каза още Иванов.

"Първо трябва да обсъдим формулата, за да разберем колко време може да се случи такова правителство на малцинството", каза той. Иванов не виждал работеща формула за създаването на евентуален нов кабинет в рамките на този парламент.

"Нека, ако някой мисли, че има такава, да излезе от бункера и да поеме отговорност пред хората с ясна визия за това, което предлага."
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.