close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
"Демократична България" пред изпитание след соловата атака на Дългия
©
14:13 / 12.07.2021
473
"Гражданите, които протестираха против правителство на Бойко Борисов, бяха подло измамени с предложенията на Слави Трифонов за нов премиер и министри. Връщаме се във времената, когато Симеон Сакскобургготски взе властта с помощта на задкулисието, Държавна сигурност, олигарсите -  Васил Божков, Илия Павлов, Атанас Тилев и др." Това обяви пред Faktor.bg бившият депутат Методи Андреев. Според него Николай Василев е част от така наречените юпита, които бяха забъркани в скандални финансови машинации.

"Вярвам, че журналистите ще припомнят на българите кои бяха юпитата на Царя. Лично аз смятам, че действията на Слави Трифонов и предложения от него кабинет са много тежък тест за "Демократична България", за която аз съм гласувал. Трудно е да подкрепиш лице като Николай Василев. Съществува реална опасност олигархично-мафиотския модел на Борисов да бъде заменен с олигархично-чалгарски модел.

Слави Трифонов се оформя като новия рекетьор в политиката. Предлага премиер, без да го е съгласувал с другите партии от протестите. Държи се така, сякаш е изкарал 50-60% народно доверие на изборите. Той реално няма нито морално, нито политическо право по този начин да предлага премиер и правителство, без консултации с другите партии на протеста. Трифонов извива ръцете на всички други партии, показвайки, че зад него има друго задкулисие, което му диктува действията. Слоганът на "Има такъв народ“ по време на изборите беше " Време е за нещо друго“. Сега видяхме, какво е другото – това е другото лице на задкулисието. Спорен и съмнителен е целият кабинет на Трифонов, но за първи път ще имаме офицер от ДС за министър на вътрешните работи. По-добре да бяха сложили Димитър Иванов за шеф на МВР, той също е професор и поне е по-интелигентен. Казвам всичко това с голяма доза ирония, защото Радулов да бъде министър на МВР е истинска подигравка.

Слави Трифонов показа, че да си чалга лидер, не означава да си политически лидер. Депутати от ДБ са изправени сега между Сцила и Харибда. Аз акъл няма да им давам, но предупреждавам -  да не се хлъзнат по най-лесния път. Николай Василев и Николай Радулов не заслужават тяхното доверие", категоричен е Методи Андреев.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.