close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Евродепутат: Еуглени, чехълчета и фикуси в ръководството на БСП
©
15:31 / 15.04.2024
763
В ръководството на БСП около Корнелия Нинова са само "зелени еуглени, чехълчета, фикуси". Това каза в предаването "Контракоментар" евродепутатът Петър Витанов, който вече не е част от БСП.

"Аз не се разбирам с ръководствто. Няма да приема да бъда номинран от тях. Това ръководсто е един председател, обвързан с приватизация, друг някакъв политолог. Там са останали хора, които са неспособни да мислят", каза Витанов.

Той спомена конкретно няколко имена, като например Кристиaн Вигенин, който според него е вечен любимец на всички ръководства, и Георги Свиленски, който от 10 години е депутат, а преди това 10 години е бил общински съветник.

"5 месеца на пазара на труда общо за двамата. Не са излизали на пазара на труда, те са на хранилката", каза Витанов. Според него става дума за десетина души, чиято основна цел е "да се възпроизведат", без да се интересуват от лявото.

"Седят, докато могат", каза Витанов.

"Има един, дето раздава морални оценки, наказан по глобален закон", каза още Витанов, очевидно визирайки Румен Овчаров.

Витанов е убеден, че БСП държи ключа към обединеното ляво, но то трябва да е проверопейско ляво.

"Лявото се е докарало дотам, докъдето беше дясното в средата на първото десетилетие на XXI в. Тече атомизация. Българското ляво е в тежка криза. Част от проблемите се дължат на ръководството", каза още Витанов.

И допълни, че БСП в този ѝ вид паразитира върху гърба на дисциплинираните възрастни гласоподаватели и не може да привлече  млади хора.

"Влиянието на традиционната голяма лява партия е все по-свито. Лявото е стремеж към повишаване на общото благосъстояние на хората. Аз съм срещу този дивашки нацонализъм. Когато отидеш на терена на националистите, няма как да го спечелиш. Фокусът на БСП е много различен.

Трябва да се върнем и към класовите проблеми. Защо не се промени данъчната система с прогресивно облагане? Искаме социалния европейски модел. Само че не предлагаме различно преразпределение. Една нормална левица трябва да го прави. Бой по различните, омраза - не може това да е смисълът на лявото", каза още Витанов.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.