close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Голяма радост е. Всякакви отломки се наредили до временната копаня
©
13:45 / 18.05.2021
648
Президентът Румен Радев ще е доволен от служебното правителство, той като той му е баща. Социалистите и те са доволни – имат свой министър – на правосъдието. А и на вътрешните работи си е техен кадър. Да не говорим за говорителя на правителството – Антон Кутев. Той е толкова ентусиазиран, че обяви петилетката за изпълнена – за два дни служебният кабинет свършил работа за 10 години!

Васил Божков и той е доволен. Дори поздрави президента, че човек от неговата партия е шеф на кабинета на вътрешния министър. При това положение не му и трябва да ходи на нови избори, тъй като "протестиращите“ мислят за своите  патрони.

Мая Манолова нищо не е казала още по темата, но поиска комисията за проверка на предишните управления да продължи работа. Мая иска да е в джаза и да си прави предизборната кампания  като кани бизнесмени, които да си изясняват отношенията с други бизнесмени пред публика.  Корнелия Нинова и напомни, че подобна комисия без парламент е юридически нонсенс. Но Манолова  добре съзнава, че участието й в 46-ото Народно събрание виси на косъм, ако не обикаля всеки ден министерствата да иска изобличителни папки, които да размахва по седенките.

От "Има такъв народ“ още не са коментирали служебния кабинет, но Тошко изломоти в "Панорама“, че ще изчакат и тогава ще кажат на "пичовете“ какво мислят. А сигурно вече мислят как така БСП си направи служебен кабинет, бита като маче у дувар на изборите, а те останаха на сухо. Но сигурно не ги интересува този факт, заети с изчегъртването. Вече са наясно, че тяхната работа ще превърне в "И тъй нататък“ докато не стигнат заветните 121 депутати след 85 извънредни вота.

"Демократична България“ не излъчва сигнали на задоволство. Няма го Борисов, но Гешев е тук, Сараите  не са мръднали. Протестираха срещу връщане на кадър на ГЕРБ в Агенцията за чуждестранни инвестиции. А навремето Атанас Атанасов искал да уволнява от ДАНС човек, гласен за областен управител на Пловдив. Според тях нещо куца в кадровата политика. Засега са намръщени и пресмятат с калкулаторите дали ще се усмихнат на 11 юли.

Особено възторжени от политическата ситуация са разни отломки  от малки и големи партии, целували ръце на когото им падне навремето. И сега – в мътната вода, отново са настървени, доволни и са и на кора от хляба. Като бивши комисари на НДСВ, например. Седяха на трапезата и на БСП, и на ДПС, и на ГЕРБ, а сега се ослушват за огризки, подхвърлени от ИТН, "Мутрите“ и ДБ.  И тези отломки били за промяна, хвърлят си шапките от радост. Въпрос на време е да ги изритат и от временната копаня.


Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.