close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Хайде да видим какво ще стане! Ами ще изчегъртат ИТН, г-н Трифонов
©
18:02 / 09.08.2021
637
Слави Трифонов каза нещо на "Демократична България“, "Изправи се! Ние идваме!“ и БСП. Каза им: "Ами добре, хайде да видим какво ще стане!". Каза го, след като разбра, че правителството му увисна и подкрепа вече няма отникъде. Най-добрият му ход е да го изтегли и въобще да няма гласуване.

Ами хайде да видим какво ще стане. Трифонов все едно каза на разсърдените си партньори, че следва линията на президента Румен Радев. Аз работя за нови избори, така сме се разбрали. Служебното правителство продължава докато Радев не гушне втория си мандат. Ето това става, сякаш каза Трифонов в последния си засега пост във Фейсбук.

Само че и Трифонов може да постави условия – махни  Петков, Василев и Денков, че не се разбрахме с тях – канихме ги при нас, те отказаха. Но условията на Трифонов вече няма да играят. ИТН изчерпа всички нюанси на политическия рекет и получи политическо презрение.

И сега може да се случи онова, която изобщо не е минало през главата на Трифонов и Тошко Йорданов – да се опитат да изчегъртат ИТН. Как ще стане ли? Чрез евентуален трети мандат на БСП или през следващите избори.

"Ако пак ще използвате Петър Илиев, само и само да не подкрепите правителството на "Има такъв народ“, явно си мислите, че никой не прави разлика между повод и причина. Петър Илиев е поводът, който си търсите, а причината е, че всички вие явно сте играчи от статуквото и за нищо на света не можете да приемете някой да ви се бърка в така наречената "политика“, написа още Трифонов.

Да, така е – срещу себе си Трифонов има не партньори, а играчи на статуквото. И те тепърва ще му покажат какви игри умеят. Една от тях е да го изчегъртат, след няколко месеца усилия да го направят управляващ съдружник.

Въпросът е доколко президентът Радев приема Трифонов за доверен съдружник. Вероятно вече е разбрал. Ако е разбрал, ИТН ще остане извън играта, а служебното правителство ще преизбере  Радев за втори мандат с любезното съдействие на БСП, ДБ и ИБГНИ. А и ДПС винаги е отзад.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.