close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Хората пак по улиците, а "протестните партии" ги няма – вече в ковчезите от миналото лято
©
16:13 / 30.08.2021
863
Очевидно вървим към локдаун – частичен или пълен. Доклад с възможните мерки е в министерството на  здравеопазването и се чака конкретно решение. Това развитие на ситуацията изкара на улицата отрядите на Мангъров – днес в София, утре и в други градове. Протестите са срещу евентуалните мерки и за свобода на бизнеса.

В същото време Ръжево Конаре е блокирано от протестиращи фермери, на които за една вечер градушката им отне всичко. Там зрее бунт, който настоява за адекватни мерки.

Какво мислят "протестните партии“? Да не би вече да са в ковчезите, които сковаха миналото лято. Логично е да са там след поредната им катастрофа в Народното събрание. Бяха против Борисов и Гешев, защото така искали хората. А днес какво искат хората в София, Варна, Пловдив, Ръжево Конаре. Защо не ги питат.

Дали са прави или не, но хората протестират. А в парламента има една група хора, които се нахраниха здраво от протестите – и политически, и всякак. Изглежда са преяли, тъй като изобщо не се чуват и нямат никакво желание да се затичат при хората, както през лятото на миналата година.

Какво се е случило с т.н. "протестни партии“, че не са на улицата? Чувствителност за хорските проблеми ли загубиха или никога не са я имали? Само Борисов и Гешев ли ги интересуват или "дневния ред на хората“, както обича да казва Мая Манолова. А къде е Мая сега, къде са Бабикян, Хаджигенов?

Защото дневният ред е да отхвърлим ли мерките или да ги приемем, да спасяваме бизнеса или да го оставим на произвола на съдбата. Да направим ли нещо за фермерите от Ръжево Конаре или само да ги питаме къде са им застраховките?

Защото няма вдигнат юмрук. Защото една градушка не може да се мери с Борисов и Гешев. Защото дневният ред за "партиите на протеста“ е изчерпан с влизане в парламента и битка за няколко министерски поста. Той е изчерпан и заради явната им непригодност да управляват.

"Протестните партии“ убиха протеста от 2020-а. Как сега да се появят начело на нов – рискуват да бъдат заринати от вмирисана риба – онази от миналото лято. Къде по-лесно е да тичаш бос из парламента като Мая – като част от "дневния ред на хората“. Тези сега по улиците са други хора.  


Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.