close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
И Румен Петков сърдит: Така не се прави
©
18:22 / 12.07.2021
405
Председателят на  АБВ Румен Петков определи като неприлична заявката на Слави Трифонов, че ще прави правителство сам. Пред медиите той подчерта необходимостта от политически диалог. Петков, който на тези избори беше партньор на БСП, вероятно се е надявал, че някой може да пита и него за кабинета.

"Не мисля, че уважаваща себе си формация би тръгнала по този начин.В крайна сметка, казвам го с цялото ми уважение към г-н Трифонов, с когото се познаваме от немалко години, така не се прави. Не можеш да гледаш на околните като на антураж и слугинаж и едни, които нямат избор, и трябва да те подкрепят. Не е редно. Трябва да се говори с партньорите и обществото“.

Лидерът на АБВ коментира и заложените приоритети на проектокабинета на Слави Трифонов, като посочи липси от стратегическо национално значение.

"Няма дума за съдебната реформа, за Специализираните съд и прокуратура, за мястото на звеното за защита на свидетелите, няма дума за главния прокурор. Това означава ли, че сред законодателните приоритети на ИТН въпросът за съдебната реформа отсъства?

Няма дума за гарантиране на енергийната сигурност на България. Има едно изречение, което е за пускане на газовия интерконектор. Кой газов интерконектор? Звучи много закачливо.

Аз нямам капацитета да анализирам тези приоритети. Построяване на необходимия брой детски градини. Построяване на чисто нова детска болница. Купуване на хеликоптери за медицински цели. Построяване на всички останали магистрали. Какво значи всички останали магистрали.

Колкото до "старт на приватизацията на ББР“, това звучи като откровена заплаха. 51% мажоритарен пакет на стратегическия инвеститор, 49% на борсата. Това е изтегляне на държавата от възможността да кредитира малкия и средния бизнес, да кредитира бизнеса в райони в много тежко положение, например Северозападна България. Това означава, че ние изцяло изтегляме държавата от възможността да кредитира един или друг сектор“, коментира Петков.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.