close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Има такъв народ и той си заслужи още едни избори
©
15:24 / 10.08.2021
337
Първо се питахме дали има такъв народ, който е способен да повярва в поредната политическа пирамида. В средата на миналата година социолозите хвърлиха бомбата, като прогнозираха 15 процента подкрепа за партията на Трифонов и подозренията, че има такъв народ станаха съвсем реални.

Между 4 април и 11 юли се питахме друго – възможно ли е поумняване на избирателя, че да свали ИТН от второто място. Не, дори го направи победител. Затова сега избирателят няма от какво да се оплаква – каквото е търсил, това е намерил. И като го пратят на нови избори през октомври, да не мрънка и да не се вайка. Заслужил си е да избира цяла година докато остане доволен.

Избирателят плащаше по 78 стотинки на месец да гледа по телевизия 7/8 как Трифонов и сценаристите искат да променят света. Получиха възможност реално да го направят, но вместо това предложиха евтин захарен  памук. Формация като ИТН го произвежда в огромни количества и го предлагаха безплатно.

Как, по дяволите, толкова много хора се вързаха на брътвежите, идващи от 7/8. Не беше ли очевидно, че се задава нова политическа пирамида, следва див популизъм и баламите захапаха кукичката.

Все се надяваме, че с политическите маймунджилъци е свършено. Но появява се нова маймуна и вземем, че я изберем.

Първи мандат няма да има, втори също няма и стигаме до третия. Какво правят другите политически маймуни в тази ситуация?

Христо Иванов веднага започна да говори за третия мандат – дайте да мислим трезво, да седнем и да се разберем, възможно е с усилията на ИТН, ИБГНИ,ДБ и БСП нещо да скалъпим.

Вече нищо не е възможно, освен ако Христо Иванов не иска да управлява с ГЕРБ или ДПС. А той не иска. Не може вече и с ИТН, тъй като Трифонов му каза, че е предател и няма да подкрепи нищо повече освен Радев за президент.

Коалиция БСП – ДБ – ИБГНИ не стига. Помощ откъде – от ГЕРБ или ДПС. Който е съгласен, моля да гласува!

Суверенът, както се изразява господин Трифонов, е поканен да отиде на нови избори. И винаги със заръката да е поумнял.


Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.