close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Изборният майстор Цветанов говори за алъш-вериш между ДПС и ГЕРБ
©
18:08 / 13.01.2021
391
"От участието ми в политиката и във всички парламентарни избори от 2009 до 2017 г. включително, ГЕРБ никога не е организирала изборите и като бивш председател на предизборния щаб мога да кажа, че сме залагали повече на секторни политики, диалог с хората и политики, които да стигнат до тях“, коментира пред БНР Цветан Цветанов, председател на ПП "Републиканци за България".

Попитан защо трябва да се ротират полицейските началници преди изборите Цветанов заяви, че през всички тези години -  от 2009 до 2017 г. винаги те са били сменяни.

"Наблюдавайки процесите през последната година, година и половина мога да кажа, че 2019 г. даде една много ясно очертана симбиоза и взаимодействие между две от основните политически формации ГЕРБ и ДПС. От тази гледна точка мога да дам и конкретни примери. Случилото се в община Гурково е много ясен знак на политическо задкулисно договаряне, как се предават или продават избирателите в една малка община. Затова тази ротация е необходима, защото ще могат да не се развият евентуалните връзки, които са създадени с определено контролиране на гласове. Вече има доста сигнали, че на местните избори през 2019 г. са осигурявани кордони от полицеейски служители, за да може определени политически формации или определени кандидати за кметове да могат безпрепятствено да си осигурят т.нар. контролиран вот.

Цветанов припомни, че по времето, когато е бил зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева и Даниела Дариткова са му споделяли притеснения от определени рокади, които могат да бъдат извършени в техните избирателни райони, с една единствена цел да бъдат опорочени изборните резултати.

Той обясни, че направеното предложение по време на консултациите при президента е на база информацията, с която е запознаван през всички тези години и подчерта, че той е човекът, който е защитавал хората.

"Неслучайно някой от членовете, които са достойни, качествени и много истински хора, които повярваха в ГЕРБ, че е алтернатива на ДПС, днес напуснаха ГЕРБ и вече са част от Републиканци за България“, добави председателят на партията.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.