close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Катарзисът на Христо: Сбъркахме, не разбрахме опозицията
©
15:41 / 29.07.2022
413
"Нека да се опитаме да намерим начин как да управляваме. Благодаря на всички. Този парламент съществува и благодарение на опозицията, която има инструментариума да бъде спирачка на властта. Ние не можахме в този парламент да го разберем. Сбъркахме, че не дадохме на опозицията достатъчно представителство в комисиите. Намираме се в зверилник. Забравихме, че трябва да представляваме целия народ, в който има хора, които мислят различно от нас. Когато говорим за диалогичност, трябва да помним, че не може да събираме мнозинства по един или по друг начин". Това заяви в заключителна декларация съпредседателят на "Демократична България"  Христо Иванов в Народното събрание.

Той допълни, че включва и себе си в липсата на политическа култура, заради което коалицията не е постигнала победа срещу корупцията. Иванов допълни, че не е важно "да се окауши някого", а да се постигне независимост в институциите. По думите му, не е работа на политиците да съдят кой е корумпиран. 

Корупцията започва от руския модел. Трябва да се изправим пред реалността, че сме обект на руската агресия. Трябва да защитим нашия модел и да сме отговорни как да се справим с корупцията и с последствията от войната. Пожелавам ви да сте здрави и да имате повече време за семействата си, защото винаги някой има повече време от вас", каза още Иванов.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.