close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Кирил Петков лъже нагло за БСП, а Нинова си трае
©
15:07 / 15.03.2022
216
"Истината е, че БСП подкрепиха мерките срещу Русия. Това е много по-трудно за тях, защото там от старото поколение вярват, че братската държава, независимо кой управлява, е братска държава." Това заяви премиерът Кирил Петков по време на годишната среща на бизнеса с правителството на тема "Мястото на България в новия свят - рискове и стратегии". На форума присъстваха и чужди посланици.

Думите на Кирил Петков не само не отговарят на истината, но са откровена лъжа, казана публично, без никакво притеснение,пише в свой коментар Валерия Велева.

Истината е, че БСП не е подкрепила санкциите срещу Русия. Депутатите на левицата гласуваха "против" частта от Декларацията на Народното събрание, ив" частта, в която се казва: "България подкрепя партньорите и съюзниците си в ЕС и НАТО при обсъждания пакет от мерки, включително санкции с цел деескалация на конфликта".

Забравил ли е това Кирил Петков, който присъстваше в залата през цялото време и лично се опитваше да уговаря депутатите на БСП да склонят за думичката "санкции"? Помни ли какво прие парламентът и кой как гласува? В потока на несвързаните му мисли от днес  той дори мотивира лъжата си като благодари на БСП, че е подкрепила мерките срещу Москва въпреки любовта си към Русия. "Благодаря на БСП, че разграничиха любовта към Русия, която споделят голяма част от техните избиратели, от санкциите заради войната. Ние сме от страните, които подкрепяме Украйна. Като отивам на срещата в ЕС не се притеснявам какво ще ми каже коалиционния партньор".

Учудващо е как може така брутално и безпардонно да се лъже от най-високото място в държавата и то по такъв важен въпрос.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова продъни ушите на всички като многократно подчертава, че БСП е против войната, но е против и санкции срещу която и да е от воюващите страни, тъй като те не дават резултат.

Нещо повече, Нинова поясни, че и Европа, и партньорите от управляващата коалиция вече започват да се доближават до позицията на БСП. Тя цитира думи на самия Кирил Петков, който ден преди това обяви пред "Политико: "Ние няма да подкрепим санкции, които България не може да понесе.“ Нинова дори благодари "на нашите партньори за проявеното разбиране. Ние понякога сме коректив в коалицията - изразяваме различни мнения, но винаги сме водени от държавния интерес".

Къде в цялата тази поредица от категорични изявления Кирил Петков видя "истината, че БСП подкрепи санкциите"?

Ясно е, че публичното поведение на министър-председателя Кирил Петков е извън контрол и не подлежи на никакви пиарски ходове за спасение. Ясно е, че той не държи на никакви договорки, че не признава и даже не познава същината на фактите и сипе откровени лъжи, без да държи сметка за последствията.

За съжаление, политиката като обществено занимание е твърде далеч от сегашния премиер на България, който продължава да приема управлението на държавата като менажиране на бизнескорпорация.

Какво сега трябва да направи вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова, след като премиерът публично излъга на нейн гръб. Ако опровергае думите на Кирил Петков - става скандал в коалицията и в държавата. Почват обяснения, контраобяснения - радост за опозицията, която вече е изправила гребен и това го доказа последният форум на ГЕРБ. Аки си замълчи - срещу Нинова веднага ще скочи и вътрешната опозиция, и самата БСП. Едните ще я заподозрат в задкулисие с ПП, другите ще кажат: Ти защо ни предаде?

Истината е, че Кирил Петков предаде Нинова. Дали го съзнава, или не - нямам обяснение. С поведението си обаче Кирил Петков залага истински мини в управлението на страната - не само заради непознаване на държавните механизми, заради което влиза от гаф в гаф: не само заради високомерието си, което не търпи съвети: но и заради тоталната обърканост на мислите в главата му, което вече е проблем от друга сфера. 

Но все повече става проблем на цялата държава. 

Дали ще броди по коридорите на Версай с чаша в ръка: дали ще дрънка пред Ердоган, че "слага ново начало на отношениято с Турция": дали ще определи Русия като "една безиностранциа с ракети": дали ще обърка Толстой с Чехов: дали ще изреже снимката на Пендаровски от общ кадър с Блинкен; дали ще обяви, че на 3 март на връх "Шипка" са се водили боеве - каквото и да направи, където и да отиде, каквото и да каже, Кирил Петков твори само гафове. И спасение от тях няма!

Но има опасности - защото не знаем с тази объркана глава на раменете си какво ще си говори Кирил Петков с Лаура Кьовеши, с Лойд Остин, с Камала Харис или с Урсула фон дер Лайен.


Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.