close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
"Левицата" започна с цирковете - пърформанс пред МОЧА
©
14:37 / 09.08.2023
237
Поредни циркови изпълнения от страна на "Левицата“ - разпънаха четири палатки и една шатра в защита на Паметника на Съветската армия в София, известен още като МОЧА. В разрез с желанията на мнозинството софиянци малцината представители на политическата формация заявиха пред журналисти, че щели да пазят палатките "на живот и смърт".

Напомняме, че вече има решение на СОС, прието с ясно мнозинство, което постановява че паметникът трябва да бъде демонтиран. А наскоро собствеността на паметника беше прехвърлена и това улеснява областния управител Вяра Тодева да придвижи процедурата в изпълнение.  

Вече сред софиянци се водят и дискусии за какво друго може да се използва пространството на "Княжеската градина“. Има идеи на това място да бъдат издигнати скулптурни композиции на княз Борис I, цар Симеон или хан Аспарух. Според други паркът трябва се превърне в едно разчупено пространство, което да бъде използвано от жителите на София.

През последните дни премиерът Николай Денков заяви че "решението на СОС за демонтаж на Паметника на съветската армия трябва да бъде изпълнено“.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.