close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Министрите на Трифонов бойкотират Асен и Кирил
©
12:56 / 08.06.2022
329
Министрите от "Има такъв народ" напуснаха редовното заседание на Министерски съвет, където се очакваше да се приеме актуализацията на бюджета. По неофициална информация става въпрос за спор именно за преизчисляването на средствата на държавата.

Предсрочно от заседанието излязоха вицепремиерът Гроздан Караджов, външният министър Теодора Генчовска и спортният министър Радостин Василев.

Четвъртият министър от квотата на ИТН – на енергетиката Александър Николов, не е присъствал на заседанието. Неговият заместник е останал.

Първо Теодора Генчовска настояла за пари за увеличение на заплатите на служителите във Външно, а след това и Караджов поискал пари за важни пътни проекти.

И на двете искания било отказано от вицепремиера Асен Василев и министър-председателя Кирил Петков. Тримата поискали и актуализацията на бюджета да не се обсъжда от правителството преди да бъде одобрена от Коалиционния съвет, който е насрочен за тази вечер.

В момента министрите на ИТН са на среща с парламентарната група, за да обсъдят по-нататъшните си действия и евентуалното им оставане в коалицията и в правителството.

Станислав Балабанов от ИТН заяви неформално пред журналистите, че на този етап няма да коментира официално, преди да има решение и отговор. Неофициално сподели, че в бюджета няма никакви средства за пътища и е поднесен под масата. 

В неделя депутатът от "Има такъв народ" и председател на Комисията по бюджет в Народното събрание Любомир Каримански заяви, че "нито една идея на "Има такъв народ“ не е реализирана в актуализацията на бюджета така, както е предложена".

"Може би някой ще каже, че идеята за диверсифицираната ставка в размер на 0% за производството на хляб и хлебни продукти е наша, но нашата мярка не спира по този начин. Ние предложихме и допълнение, в което да е ясно, че отделните елементи, участници в ценообразуването на хляба и хлебните продукти са по-важни и беше нормално експертите между коалицията и Министерство на финансите да седнат и да уточнят обхвата и начина, по който това може да се случи за най-уязвимите групи, не общо за всички", подчерта той.


Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.