close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Напускат ДСБ заради "болшевизъм"
©
11:22 / 14.11.2022
240
Шестима членове на "Демократи за силна България" са напуснали партията от петък насам, когато бе изключен районният председател на "Лозенец" Елена Спасова.

Спасова е изключена от партията с тезата, че уронва престижа й. Критикувана е заради изказвания срещу Украйна, въпреки че ясно е заявила позиция срещу Русия, и за груби критики срещу собствената си формация. Самата Спасова отбелязва ден по-късно:

"Днес ДСБ по собствена воля напуснаха знакови хора. Фарсът на Националното събрание през февруари не беше достатъчен да ги накара да скъсат с партията, но разрастващият се тумор на болшевизма им идва в повече."

Тя не спестява критики и конкретно към председателя на партията Атанас Атанасов. От партията твърдят, че самият той не е искал изключването й, и че за последните 10 години единственият друг, изгонен от партията, е Петър Москов.

Най-известна сред напусналите е зам.-председателят на партията Цецка Бачкова, която неуспешно се опита да спечели лидерското място в партията през февруари, а след това се оказа извън листите на партията.

"Днес взех трудното решение да не бъда повече безмълвен съучастник в превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и удобна патерица на по-амбициозни политически сили, за жалост дори неотговарящи на идеологията и принципите, зад които аз твърдо още стоя", мотивира се тя в социалните мрежи.

От партията излизат още бивши и настоящи ръководни лица - Иван Димитров, Жени Шиер (бивш шеф на изборния щаб в София), Емил Димитров и Ануш Езегелян. От партията твърдят, че няма да има повече напуснали.

Ето как Емил Димитров обяснява напускането си: "Блатото на вечното нагаждачество и на стремежа за трудоустрояване на лоялни клакьори не е среда, в която мога да се чувствам комфортно. Отказвам да лъжа своите десни приятели, че тази партия е способна или има някакво желание да бъде техен достоен политически представител. Напускам каруцата, която продължава да броди из калното блато без да сменя нито конете си, нито посоката си към безсмислие."
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.