close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Новият проект поражда съмнения в почтеността на Радев
©
12:32 / 20.09.2021
317
През последните седмици обществото ни бе облъчено с информацията за политическите намерения на двама служебни министри, а днес вече търсачи на политическа партия или партии, които те да използват за своите намерения, пише Петко Добрев за Епицентър.

От един участник в среща с тях, за която те не отрекоха, разбрахме, че сделката която му е предлагана е пари срещу партия. Дали това е вярно? Участниците в срещата знаят истината. Но задача на прокуратурата е да образува проверка за престъпления по чл.167,ал.2 и ал.3, като има предвид и чл.37,ал.1,т.6 от НК.

Има и няколко други въпроса, свързани с новите търговци в храма на българската политика.

Повече от очевидно е, че не желаят да членуват в партия, а са решили да търгуват с партии. И това се развива като сюжет пред очите на всички. Очевидно е, че хората захванали се с този проект им липсват познания за политическия живот в България. Подобни проекти се правят единствено и само за изпълнение на схемата "златен пръст“. Ако някой си мисли, че може да постигне резултата на Костов 97, Царя 2001 или Борисов 2009г, то май доста бърка. 

Не на последно място този проект се обвързва с президента Радев.Когато Румен Радев беше неизвестен за обществото ни, макар и генерал, макар и командващ ВВС, макар и самият той въздушен ас, Корнелия Нинова го наложи като кандидат на БСП. БСП му направи кампанията, с която той стана и президент.  

Днес този проект работи и срещу БСП, както и срещу самата Корнелия Нинова. Политическите асове не правят така.Този проект породи съмнения в почтеността на Радев. А това в никакъв случай не работи в негова полза. Този проект няма да донесе никакви ползи за Радев. Не така стои обаче въпроса за щетите. След месец е по-вероятно хората да се интересуват много повече от високите цени, отколкото от възпитаници на Харвард.

И да се върнем в храма на българската политика. Вярно е, че неговият образ е доста зацапан. Но точно и затова не ни трябват нови търговци в храма.

Тези млади и симпатични хора дори и не могат да си представят, колко различен е техният образ вече днес. В началото на служебния кабинет те разкриваха корупция, злоупотреби. Днес вече има поне съмнения, а за мнозина и убеждение, че те купуват партии.

Повече от очевидно е, че стартът  им в политиката се превърна във фал. От старт с фал до фарс и фиаско има само няколко крачки. 

Голяма е вероятността, ако проектът продължи да се развива, то съдбата му да стигне не до върха, а до фарс или фиаско. И ако това се развие скоропостижно, ще донесе такива щети на Радев, каквито никой от хората около него не е предвидил като възможни.


Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.