close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Отчетът на Денков: Костадинов и Нинова, ще се извините ли за лъжите?
©
16:33 / 08.03.2024
847
Правителството в оставка на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел представят своята равносметка за свършената през последните 9 месеца работа.

56 питания и 1891 въпроса са отправили към нас депутатите. 13 изслушвания на членове на правителството и 8 блиц контрола с наше участие с Мария Габриел. Това отчете премиерът в оставка Николай Денков.

Министерският съвет е одобрил над 600 решения. Инфлацията е на най-ниското си ниво в последните 2 години и продължава да се забавя. Втори сме по ръст на заплатите в ЕС, сочи отчетът. Туристическите нощувки са се увеличили с над 27 млн., се казва още в отчета.

Голяма част от резултатите потънаха в медийното пространство, заглушавани от други събития с много по-малко значение. Имаме зелена светлина за АМ Струма, започваме строежа отново след години забавяне заради спорове около Кресненското дефиле. Имаме всички разрешителни за започване на строежа. Имаме 30 км построени магистрални пътища, през следващите 9 месеца очакваме още до 90 км да бъдат пуснати. Тоест ние за 18 месеца усилия очакваме да имаме около 100 км магистрални пътища, пуснати в движение. За първи път се дадоха премии на младите шампиони на България, осигурено от Министерството на спорта, съобщи премиерът в оставка Николай Денков.

След прекратяване на концесията на пристанище Росенец, Министерството на транспорта поеха контрола и се справиха чудесно. Министерството на енергетиката навакса с огромно изоставане за териториалните планове за енергиен преход и бяха осигурени 2,3 млрд. лева за трите региона в този преход. Министерството на икономиката върна десетки милиони лева по инхаус поръчки, отбеляза още Денков.

Министерство на младежта и спорта започна да връща милиони за непостроени физкултурни салони от предишни правителства.

Независимо от изненадите, с които се срещахме и често умишлени саботажи, в момента са изпълнени около 56% от мерките по управленската програма.

Има и задачи, по които има забавяне, призна Денков.

Все още очакваме второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. МФ е свършило своята работа, чакаме парламента да приеме пътната карта за прозрачност и неутралност, закона за личния фалит, допълни Денков.

Има забавяне и по проекта за Национална детска болница.

Обжалвания не позволяват старт на строежа за магистрала "Черно море“.

Често се сблъсквахме с хибридн атаки, идващи от опозиционните политици. Например, лъжата, че в България се изпращат мигранти, направили престъпления. Това са лъжи на Корнелия Нинова и Костадин Костадинов и аз ги попитах дали ще се извиняват българските граждани за това, че са ги излъгали.

Друг пример за непрекъснатите дезинформации са атаките за спешната медицинска помощ по въздух.

По този начин не пречите на нас, пречите България да се развива по правилния начин, заяви Николай Денков.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.