close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Отказът на БСП е държавен саботаж
©
12:00 / 16.05.2023
112
БСП прекратява разговорите с ГЕРБ за правителство с първия мандат. Причините: подходът при провеждане на преговорите и издигането на партиен кандидат,пише журналистът Евгени Петров.

1/ Ако подходът /дали първо среща на лидерите, или първо на експертните групи/ е по-важен от спасяването на държавата, ми се струва силно неадекватно. Когато БСП стане първа политическа сила, да определя и начина на провеждане на преговорите.

2/ Изваждането на партиен кандидат, който по мнението на останалите парламентарни сили може да помогне за основни приоритети като Шенген, Еврозоната и ПВУ, е далеч по-важно в обществен план от претенциите на лидера на предпоследната политическа сила в парламента.

3/ Ако в този бурен политически ден има някакво съмнение кой кого и как "задействал" за провала на правителството, за мен не са скандалите по оста Борисов-Гешев-Сарафов, а нещо далеч по-просто за изпълнение - отказът на БСП. Това си е чиста проба държавен саботаж.

Остава минималният шанс да се направи опит за правителство на малцинството, който да мине при падащ кворум и да се гласуват поне най-важните законопроекти и особено бюджета, без който изпадаме в неплатежоспособност.

С поведението си, особено с позициите си за оръжието за Украйна, която е червена линия в преговорите БСП за пореден път се оказа, че нито е нова, нито реформирана. В цяла Европа левите и социалдемократически партии подкрепят Киев, у нас това е повод за задълбочаване на безпрецедентната политическа криза. БСП е вредна, ретроградна, русофилска и путинска партия, спирачка по пътя ни към сърцето на Европа. И ако трябва да се признае нещо на ГЕРБ, то е че през годините успя да се пребори с този носталгичен остатък от комунизма, който продължава да си чества 9 септември и да пази телом и духом паметника на съветската армия.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.