close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Победителят се разпореди: Кирил Петков премиер, Асен Всилев финансов министър
©
09:55 / 15.11.2021
482
Предложението на "Продължаваме промяната" за нов премиер е Кирил Петков, обяви съпредседателят на партията Асен Василев. Новото правителство категорично трябва да е коалиционно. За съставянето му "Продължаваме промяната" ще води преговори с всички партии без ГЕРБ и ДПС. "Това, което видяхме по страната, е че на много места има феодални структури. Няма как това да бъде разградено, ако ГЕРБ остане във властта", смята Василев.

Според него ще има период от две-три седмици докато се оформят окончателните резултати от изборите и се конституира новият парламент. Това време трябва да се използва, за да се проведат преговори между партиите за съставяне на кабинет.

"Предолженията ни в тези експертни групи биха били г-н Петков за премиер, аз за министър на финансите“, обяви Асен Василев. "Чувстваме се много подготвени в почти всички сфери. Успяхме да привлечем хора с изключителна експертиза, макар и да нямат голям политически опит, коментира още съпредседателят на "Продължаваме промяната“.

Още тази седмица ще бъде структуриран диалогът и се надяваме да започнат разговорите с партиите без ГЕРБ и ДПС".

"Очакваме всяка от партиите да излъчи екипи по конкретните теми и области, да очертаем проблемите, да видим кои са разумните решения за страната. След това всяка от партиите да излъчи кандидати и да се излъчи най-добрият екип за реализиране на тази програма на правителството".

Василев посочи, че най-дясната мярка е да има сигурност на собствеността и правораздаване, защото без това няма как да се гради икономика, социална политика и няма как да има справедливост в обществото:

"Десните мерки, които могат да помогнат за леви политики, минават през спиране на кражбите, защото това е ресурсът, с който могат да се обезпечат инвестициите".

Асен Василев посочи, че ПП ще опитат да формират правителство, което да управлява България в следващите четири години с ясно разписани в коалиционен договор приоритети, конкретни политики и реформи
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.