close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Правителство на БСП? Стига илюзии - и на Марс има живот
©
12:45 / 16.01.2023
251
Очевидно е, че с мандата на БСП не може да се състави евроатлантическо правителство, каквито са обществените нагласи  от последните месеци.  Тогава за какъв дявол трябва да изгубим още месец, два, три в безплодни разговори и консултации, за да разберем, че предсрочните избори са неизбежни. Само че те могат да се случат през април, през лятото, а може и през есента. Сега започват пазарлъци колко още политическо време да бъде загубено, докато третият мандат бъде върнат.

Партиен функционер на БСП обяви, че шансовете за правителство били над 50 процента. Тази глупост ще бъде повтаряна до втръсване, за да се разтяга безвремието и да удължава управлението на Радев. От последните избори минаха три месеца и половина, а шансовете за правителство остават нулеви. С мандата на БСП те са окончателно занулени. Пак ли ще се залъгваме, че предстоящите политически консултации няма да са толкова ялови, колкото и предишните.

Като получат мандат, политиците имат вид на хора, на които току-що са имплантирали нещо специално. В същото време мълния порази един австралиец, който се разхождал около басейна си. Оказа се, че мълнията е привлечена от метални топчета, които австралиецът имплантирам в мъжкото си достойнство. Какъв късмет точно когато му потръгнало в живота!

А всъщност партиите - и тази с мандата, са като ритнати в слабините. И докато си поемат дъх, твърдят, че нямат нищо против да ги ритнат пак. И президентът ги рита, блъска ги, а те се умилкват около него и са готови да му подарят още няколко месеца управление.

Корнелия Нинова се закани да събере политическите лидери на една маса и да постави ребром въпросите за управлението на страната. Но нали три месеца и половина вече ги дъвчем и нищо ли не е станала ясно?

А политическите лидери могат да свършат нещо много просто и без да чакат покана за кръгла маса: "Госпожо Нинова, няма да подкрепим правителство с мандат на БСП“. Трябва ли да го чуем след три месеца, а не още утре.

Ако Корнелия Нинова се вижда начело на правителство, което да ни прекара през войната в Украйна, Шенген и Еврозоната, все едно сме се преселили на Марс и чакаме първите засадени овошки да цъфнат.Стига илюзии!
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.