close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Прелъстяване под звуците на "Дон Жуан" – как земята се разтваря пред ИТН, ДПС и БСП
©
11:19 / 26.07.2021
517
Тази вечер президентът Румен Радев ще гледа операта "Дон Жуан“ на Моцарт  в Залцбург със своя австрийски колега Александър Ван дер Болен. Радев вече е малко по-спокоен и може да си позволи удоволствието да заведе Деси на опера. Той вече заръча на политическите сили, които го подкрепят, какво точно да направят, за да съберат някакво правителство и да се свърши тази драма. Макар че няма категорични доказателства дали Радев иска редовно правителство, или му се управлява със своята преторианска гвардия. Само че и тя започва да се дъни и може да постави на изпитание втория му мандат. Затова Радев вече няма нищо против отговорността да поеме редовно правителство, което пак ще бъде почти негово.

Какво заръча Радев на партиите, които се явиха при него на консултации? Да продължи прелъстяването – това им каза. Кой както може и с каквото може, но поне годеж да има, ако не сватба. Похвали ИТН, че са станали по-сговорчиви, а всички останали, че са въодушевени от възможността да бъдат в краката на Слави Трифонов.

Удоволствие е да се наблюдава гърченето на БСП и ДПС в опит да намерят някакво оправдание, че ходят на преговори с лейтенантите на Трифонов, а не с него – няма го, той е нависоко и праща заместниците си да чуят кандидатите за подкрепа.

Гърченето на ИТН също не е безинтересно – да разговаря с "партии от статуквото“, за които не искаха да чуят преди изборите. Ако хората на Трифонов си пуснат записите от заклинанията си още преди 4 април, трябва да се изчервят от срам, ако вече е възможно е да изпитат това чувство, усещайки мириса на власт.

Унизително е как калени в битки партии като БСП и ДПС молят Трифонов за парче от баницата – имаме различия, но и много допирни точки, нямаме претенции за министри, но все пак да ни кажат и имената им. Е, да, но няма да ви кажат. Подкрепете ги и те ви откъснат по едно залъче – я областен управител, я зам.-министър, я шеф на агенция и т.н.

Унизително е и как ИТН се поддава на прелъстяването, разбирайки, че сама е за никъде и как предизборното пъчене няма нищо общо със следизборната реалност.

В същото време  "Изправи се“ и "Демократична България“ със задоволство казват: "Ооо, ние не преговаряме с БСП и ДПС, това прави ИТН“.

Изведнъж партията на Трифонов може да се окаже прелъстена и изоставена, макар че целта на прелъстители и прелъстени е обща – земята да се разтвори и ГЕРБ да потъне в нея. Така завършва и "Дон Жуан“, която ще гледат Румен Радев и Деси. Чува се мощен тътен, проблясват светкавици, земята се отваря и поглъща прелъстителя Дон Жуан.

Очевидно е, че земята ще се разтвори за някои от слабите играчи. А и Радев ще види как става това с един много популярен прелъстител.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.