close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Президенът обединява старата просъветска левица
©
17:47 / 20.02.2021
560
"КОД ясно каза срещу какво е – срещу розовия политически хаос под юмрука на президента, който се гласи да управлява. Пред нацията е поведението на политическите формации, които казват с кого няма да се коалират. Но избирателите ще гласуват за един парламент, който няма как да работи. Ясно заявихме, че трябва дясна обединена алтернатива. Затова започнахме разговори с ВМРО, НФСБ и с ГЕРБ“.  Това заяви лидерът на КОД Петър Москов пред Нова ТВ. 

"Ние няма да подкрепим БСП да направи мнозинство, но ако БСП ни подкрепи – ще направим мнозинство“. Това заявиха от "Демократична България“, което за мен е парадоксално. В следващия парламент може да има някакво дясно мнозинство, което ще включва ГЕРБ, или ляво, което да е с БСП. Има и трети вариант, в който и двете партии няма да ги има и ще се роди някакво чудовище. За КОД противопоставянето на розовата вълна е със силен десен съюз. Водили сме разговори и с ГЕРБ. Ние държим да се знае къде е ролята на държавата и къде няма място, декомунизация на обществото и предварителна заявка, че с ДПС няма да има каращистване. Като гледам какви коалиции се правят досега… Аз не мога да си представя защо Валери Симеонов прави коалиция с Веселин Марешки например. Ние разговаряхме за предизборен съюз, включително и с ГЕРБ, но никой не искаше да се подпише под точките на КОД. С премиера се чувахме скоро, но не се обаждаме да се питаме "как си“, а тогава предлагахме десен консервативен съюз“, каза още Москов. 

"Да каже Румен Радев, че бил алтернатива, за мен е обидно. Той няма човешките качества и нужната подготовка, за да може да представлява алтернатива. Президентът обединява старата просъветска левица под юмручето, което е опасно за държавата“, коментира бившият здравен министър.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.