close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Пробивът на Зико повлича ГЕРБ към загуба на местните избори в Пловдив
©
15:46 / 19.10.2022
468
Реакцията на ГЕРБ в Пловдив беше очаквана – извънредна сесия на ОбС, която да спре решението за пробив под Водната палата. Това е поредната спасителна операция за управлението на Здравко Димитров. Преди това лидерът на партията в Пловдив Иван Тотев заяви, че не приемат някои управленски решения на общинската администрация, която се ръководи от кмет на ГЕРБ. Той дипломатично насочи атаката към зам.-кметове и експерти около Здравко Димитров, които не са от ГЕРБ, но беше ясно разбран – това не е нашият кмет.

Иван Тотев каза и друго. Не се изненадвайте, ако Здравко Димитров отново е кандидат на ГЕРБ, но с друг управленски екип около него. Това е съвсем дипломатичен намек – не, няма да се изненадате, това е невъзможна кандидатура.

Пробивът под Водната палата, мечтата на Зико, повлича ГЕРБ към загуба на местните избори догодина. Тя е съвсем очевидна – кърваво писмо до кмета от пловдивски общественици, бунт на граждани, подписки за прекратяване на строежа. Резултатите от парламентарните избори в Пловдив също белязаха края на управлението на Здравко Димитров година преди местния вот.

Въпросът е дали ГЕРБ може да се спаси с нов кандидат за поста.Щетите на партията от управлението на Димитров са катастрофални. За всички беше ясно, че след добрите осем години на Тотев, мандатът на Зико е експериментален. Партийният експеримент се провали още на първата година от  управлението, когато стана ясно, че мандатът ще рухне под тежестта на празните обещания.

Тази поредна спасителна операция е специална – извънредна сесия, на която ще бъдат атакувани решенията на някои зам.-кметове  и експерти за пробива под Водната палата. Но най-големият защитник на този проект е кметът и няма как той да се скрие зад експертни мнения.

Извънредната общинска сесия е начало на кметската битка догодина. Освен присъдата на гражданите, Димитров ще чуе и партийната. Все по упорито се чува за трети мандат на Иван Тотев, ако ГЕРБ остане водеща сила в Пловдив и след управлението на Димитров. Това изглежда толкова нереално, колкото и резултатите от местната спасителна операция.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.