close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Промяната тече главоломно - и в стаята на ДПС
©
12:52 / 02.06.2023
313
Промяната тече главоломно по всички възможни линии - от политици през политолози до редови партийни привърженици. След постигнатото съгласие за правителство, днес в стаята на ДПС за преговори за постигане на конституционно мнозинство на една маса седнаха Кирил Петков и Карадайъ, но и Пеевски..., пише журналистът Евгени Петров във Фейсбук.

Това ме връща към 2015 година и "историческия компромис" на Радан Кънев с ДПС за съдебната реформа, постигат пак в стаята на ДПС.

Мнозина от феновете на ПП и ДБ ще кажат, че това вече е прекалено и им идва в повече, след прегръдката с Борисов. За да няма недоразумения и пируети в мненията, отсега да кажа, че постигането на конституционно мнозинство за дълбока съдебна реформа ми е по-важно от отношението към един депутат, па бил той и Пеевски. Още повече, че по думите на Йордан Цонев /май/, човекът е претърпял катарзис.

Чака ги избор на ВСС, Инспекторат, членове на КС, КЗК, някои от които изискват конституционно мнозинство.

О, да, ще има пазарлъци за постове и хора и задкулисни договорки, нямайте съмнения. Но така се прави политиката навсякъде по света. Който е гледал култовия сериал "Западното крило", ще ме разбере.

А иначе Пеевски е странна фигура. Надви бившия си ортак Цветан Василев, преживя Магнитски, вероятно ще гледа и как Гешев си отива. От първия ред на парламента...
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.