close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Радев иска нови избори и е наел Трифонов. Не е ли вече ясно?
©
15:13 / 14.07.2021
471
Слави Трифонов се яви мрачен на екрана и каза, че така повече не може – протестните партии нямат мнозинство и затова взима нещата в свои ръце. Ето какво ще направим, каза той, и съобщи онова, което разбуни държавата.

Казаното от сърдития Трифонов беше прието за твърде сериозна заявка за управление и заваляха строги и сериозни коментари по темата. Постепенно те започнаха да избледняват в закачки и хуморески, в подмятане и иронизиране, за да остане най-важното – новата космическа програма на страната. Веднага бяха разпознати и двамата астронавти – Христо Иванов и Мая Манолова, които Дългия  буквално изстреля в Космоса. Последва уточнението, че те не са изстреляни, а отстреляни от своя потенциален партньор в бъдещо управление.

Време е да се разбере, че това е една игра, която политиците се правят, че не разбират. Сега те охкат и пъшкат – накъде сме се запътили? Ами къде, някои от тях окончателно в безвремието, тъй като не проумяха, че година и нещо им предлагат да духат супата, а те си мислят, че ги канят на софрата.

Точно това каза Трифонов от своята телевизия: Предлагам ви да духате супата! Той не е наивник да си въобразява, че предложеното от него правителство ще мине без никакви условия и без никой да гъкне. Той очакваше всички да си отворят устите и те го направиха. И знае, че ако направи корекция на предложението си и влезе в преговори, ще стане по-смешен, отколкото изглежда в момента.

Това е игра с ясна цел и последствия. Това е играта на Трифонов, която пък е част от шоуто на президента Румен Радев. Година и половина Радев вдигаше рейтинга на ИТН, сега е ред Трифонов да върне жеста. И го прави като идиот, който не се интересува какво си мислят за него.

Радев желае неистово още едни предсрочни избори и е наел за тази работа Слави Трифонов. Това не е ли вече ясно? Нови избори ще удължат едноличното управление на президента и то ще съвпадне с преизбирането му за втори мандат. Радев не може да мечтае за по-добър предизборен щаб от служебното правителство.

Нека наивниците да се успокоят, да престанат с коментарите, че Трифонов е постъпил политически глупаво и да се приготвят за нови избори. И да го направят по-бързо, тъй като шамари валят отвсякъде. Дори Христо и Мая няма да имат време да си свалят скафандрите.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.