close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Радев крепи правителството с атаките си
©
12:42 / 29.08.2023
169
Таза управленска формула има като основни врагове не само българската пета колона, но и клептокрацията, тоест врагът не е само един. Радев се опитва да се позиционира по-широко, но там където отива е пространството на социалистите и националистите, което все повече прилича на национал-социалистическо. Той иска да стане лидер на това пространство, като измести Нинова и Костадинов. Предстоят битки за разпределение на това пространство. Той обаче крепи това правителство. То ще се опита да се задължи максимално, поне до промяна на Конституцията, за да ограничи ролята на Радев и служебните правителства, защото чрез тях той защитава чужди интереси, коментира журналистът и анализатор Петко Георгиев. Според него първото сериозно изпитание пред "сглобката“ ще е бюджет 2024 година.

"Реално не виждам как местните избори могат да повлияят на формулата на властта", посочи анализаторът.

Георгиев подчерта, че трагичните случки напоследък и брутална саморазправа с шофьора, блъснал дете, завършила с негова смърт, е символна. Според него виновници за това са хората, които са отговорни за върховенството на закона. Нещо повече - това е знак, че държавата не съществува.

"На кого е високо доверието в прокуратурата. Какъв процент от хората вярват на прокуратурата. Промяната на закона няма да промени нещата в държавата, защото хората дори няма да го прочетат, нито ще го разберат. Ако искаме да променим нещо в обществото – става въпрос за по-дълбоки неща. Това опира  до образование, до култура и налагането на закона с цялата му строгост навсякъде в България", категоричен е журналистът.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.