close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Радев пак ли ще ходи да се лигави на Путин?
©
10:00 / 12.05.2021
388
"Не познавам добре служебния премиер Стефан Янев. Единственото нещо, което мога да попитам - каква е била ролята му по отношение на идеята България да не купува Ф-16, а да купи "Грипен"-и. Това попита Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ по Нова телевизия.

"Декларацията, която осъжда агресивността на Русия е прекрасна. Въпросът е защо Румен Радев я крие от хората, от българите. Защо думата Русия не се споменава нито веднъж в прессъобщението на президента. Защото има цял абзац за агресивните действия на Русия и взривовете в Чехия и България. Защо я крие от българския народ. Той си играе на някакво политическо мошеничество", заяви Митов.

"Защо Радев не иска да произнесе думата Русия. Ако утре има възможност да влияе истински на външната политика на България.. Къде ще ни закара? В Москва ли ще ни закара Радев? Пак ли ще ходи да се лигави на Путин?", попита той.

Служебните кабинети не могат да служат за алтернатива на каквото и да е било. Тях никой не ги е избирал, назначава ги президентът - временно, в случая за два месеца, предимно, за да направят избори".правителството, назначено от президента, каза още Митов.  

По думите му чрез служебния кабинет Радев "си пуска мостове към потенциални свои коалиционни партньори за президентските избори.Очаквано, вкарва БСП през задния ход на властта. Те очевидно по друг начин до момента не могат да реализират тази своя амбиция. Очевидно е, че се опитва да даде сигнали да други групи хора", добави Митов.

Относно състава на служебното правителство той заяви: "Събрал някакви хора. Сред тях има такива от кабинета на Орешарски, има хора от БСП. Събрал хора и решил, че това са тези, които могат да избутат тези два месеца до изборите", смята Митов.

"Без Борисов парламентът се провали да направи правителство, каза още той.

ГЕРБ няма да се разпадне просто ей така.Всички приказки за изчегъртване...Никой не е победил все още ГЕРБ, продължи Митов.

Той коментира и думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от вторник, който каза: "Предстоят ни два тежки месеца срещу много пари, които са изправени срещу нас. Парите на олигархията".

"Кого точно е имал предвид под олигархията премиерът ще трябва да задълбочи. Не го е направил сега, но ще го направи за в бъдеще, аз съм убеден. При всички положения в България, откакто сме започнали прехода към демокрация, има кръгове, които постепенно си се утвърдиха и по един или друг начин влияят върху властовите решения", поясни Митов.

"При всички положения, в България е ясно, че от години, от началото на Прехода, има хора с много пари, които влияеха негативно на българския политически живот. В момента тази възможност им е отнета и те си връщат", добави още той.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.