close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Седем-осем и си легнала. Е, всички легнаха, но задоволени няма.Голям провал!
©
12:40 / 05.08.2021
752
От "Има такъв народ“  плътно се придържат към сценария на шоуто си и се надяват, че в края му ще оберат всички аплодисменти, дори и на тези, които сега усещат пясък между зъбите си. Такъв край обаче става все по-малко вероятен, макар че социологическа агенция обяви Слави Трифонов за най-харесвания политик. Ама той наистина ли прави политика? Наистина ли се занимава с политика? И къде я прави – в Народното събрание, в Министерски съвет, къде? Все едно да попитаме българите на референдум дали искат да получават по 10 хиляди лева месечна заплата. И тъй като има такъв народ, който го посочи за победител, нормално е Трифонов да е някъде на върха. Но чак да е политик – не се е чуло такова нещо.

Накъде върви ИТН и докъде може да стигне в очакване да бъде гласувано предложеното правителство с премиер Пламен Николов? Комисарите на Трифонов твърдят, че това е пътят на добрите намерения  и той води към рая. Но вече никой не мисли така, освен сценаристите. Арогантното поведение на ИТН, бруталното погазване на възможното партньорство и високомерието  правят  правителството на Пламен Николов неизбираемо. Ако то все пак мине в парламента, означава, че политическата логика е отишла на кино и там ще си остане.

От ИТН твърдят, че вратите са отворени и са готови на диалог. Нищо не е вече отворено. Времето за диалог мина и то показа, че всичко е затворено. Картите са свалени на масата и който иска да продължава – негова работа. Засега кандидати за разходка в един файтон няма.

Дори ентусиазмът на БСП секна. Корнелия Нинова забелязала, че в декларацията с приоритети на ИТН, прочетена от трибуната на Народното събрание, техните предложения, уж одобрени, липсват. Ами ще липсват. Ако са там, ще стане съвсем очевидно, че ИТН е партия без никакъв профил.

Корнелия разбра, че е излъгана и усмивката, с която излезе от първите преговори, изчезна. И нея са излъгали, както всички останали.

Седем-осем и ще си паднала

Седем-осем и ще си легнала

Седем-осем лягай и брой си сама.

Предложихме ви Тайсън кючек, а не го харесвате. Харесайте поне Пламен Николов, Петър Илиев и лекарят, който ще е образователен министър. Легнете и си бройте сами, предложиха от ИТН. Вече всички са легнали, но не в посоченото от Трифонов легло.

След като нито Мая, нито Корнелия искат да лягат, работа става много сериозна на ИТН. Простичко казано – всичко отива по дяволите, провалът е необратим.

Президентът Румен Радев също е раздразнен и пролича при връчването на мандата. Чрез своя премиер Стефан Янев той попита кой е редил кабинета на Трифонов, по какви критерии е станало това. Искаше да каже: Нали друго се бяхме разбрали. А разминаване в навечерието на президентските избори е опасно за Радев. Или Трифонов е объркал нещо, или играта е прекалено сложна за него.

Но крайната цел и на двамата – нови избори и затвърждаване властта на Радев, е съвсем близо. На помощ идва и Корнелия. Няма как – това е нейният президент, издигнала го от нищото. Ако получим третия мандат, служебното правителство става редовно, обяви Нинова.

Радев е на път да хвърли дюшеш, ако вече не го е хвърлил. Очевидно е, че всеки ден слуша "Тайсън кючек“. "Само че знай, Тайсън съм аз... Девет секунди преброй си и питай защо..“
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.