close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Ще има ли кабинет на Слави или Рашков продължава да върлува
©
18:00 / 12.07.2021
302
Бойко Борисов заподозря тежки манипулации на изборите. Той попита Слави Трифонов как така е предложил правителство, при положение, че все още ГЕРБ временно е водила и от къде е знаел, че резултатите ще са такива, за да е готов преждевременно с министри. Бившият премиер констатира, че цял работен ден от ЦИК не могат да преброят 2%. "Ние сме отговорна партия. Няма да подкрепим правителство на Слави Трифонов. Интересно ми е как ще постъпи БСП", каза още лидерът на ГЕРБ. 

Според  Борисов хората са били подплашени и е постигнато това, което е искал президентът Румен Радев. Бившият премиер смята, че 70% от хората са се уплашили или са се отвратили и затова не са отишли до урните на 11 юли. "Бойко Рашков направи параван на "Има такъв народ". Размениха с ДПС представители на секциите, комисиите", каза още лидерът на ГЕРБ и даде примери за злоупотреби по време на изборите. Разказа как дори в столични квартали са питали комисията как да натиснат номера си. Той допълни, че е имало случай в Гоце Делчев, където отиват да гласуват майка и баща за сина си с преференции и накрая се оказало, че  има само два гласа. Борисов се пошегува, че е настанала семейна война кой от тримата не е натиснал номера на сина.

Според Борисов част от гласовете от ДПС са отишли именно в партията на Слави Трифонов. На въпрос, дали ДПС стои зад проектокабинета на лидера на ИТН, той констатира, че предложеният за премиер Николай Василев е близък до Ахмед Доган. Той е категоричен, че кабинет на Слави няма да има, а планът е Бойко Рашков да продължи да върлува и да чагърта като служебен силов министър. Борисов обеща да предложи кабинет, който предварително знае, че няма да бъде подкрепен. По повод предложения от Трифонов кабинет, бившият премиер констатира, че приличал на състезание за полиглоти. Той обеща да покаже от партията си човек, който говори 11 езика.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.