close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Ще работим за Пловдив, казаха местните депутати. А кой ще изчегъртва ГЕРБ?
©
14:35 / 14.02.2022
397
Това са от онези срещи, които нямат особено значение за развитието на града, но пък предизвикват вниманието заради голямото очакване около тях. Те са нещо като фалшиви родилни мъки – желанието се превръща в голямо разочарование до следващите напъни.

Но кметът Здравко Димитров е длъжен да направи такава среща – да покани депутатите от Пловдив и областта и да им каже къде го стяга чепикът. Особено в година, в която нищо особено няма да се случи в града, тъй като местните пари не стигат. И сега господин Димитров спокойно може да каже, че е обяснил на избраните с пловдивски гласове депутати какво трябва да свършат в замяна за града. Обикновено става дума за стратегически обекти, които без помощта на държавата ще си останат пожелания.

Мотото на подобни срещи е "Няма партии, няма различия, всички ще работим за града, от който сме избрани“. То е било едно и също и за миналите подобни срещи през годините. След тях обикновено има много оптимизъм, ако слушаме приказките на участниците.

Затова и Здравко Димитров е обнадежден. Той няма как да каже, че се е състояла една говорилня, от която не бива да се очаква прекалено много. Напротив, каза, че е доволен и има надежда.

Депутатите също обичат подобни срещи с местната власт, тъй като чешат своята значимост, харесва им гъделичкането и да приказват пред камерите, че ще направят всичко, което зависи от тях. Нали за това за избрани – да работят за хората. Казаха го и днес пред сградата на общината. Да оставим настрана, че някои от тях нямат нищо общо с Пловдив и проблемите на града са им през цигулката. Поне през годините е било така.

Кметът доволен, депутатите и те доволни. Поставени са на масата стратегически за града проекти и участниците казали "Ще работим“.

Това е много хубаво, ако не става дума за българския политически живот. Ако изрежем лицемерието, партийните интереси и личните сметки на партийните комисари, от него нищо няма да остане.

Колкото ще остане и от днешната среща в Пловдив. Повече от участниците в нея отдавна заявиха твърдото си намерение да изчегъртат ГЕРБ от властта. Първо от държавната, после и от местната. Здравко Димитров, като кмет на ГЕРБ, трябва да е наясно, че е получил обилна доза лицемерни обещания. Гледала са го в очите някои хора и са го лъгали в очакване на местните избори догодина, когото се надяват да изчегъртат и господин Димитров.

Сладки приказки за вълшебни стратегически проекти, които ще преобразят Пловдив. Само че преди това, тези хора имат да свършат нещо по-важно за тях. Дотогава ще се усмихват пред камерите и ще ги слушаме как обичат Пловдив и работят за хората.

Здравко Димитров сигурно знае, че точно това ще правят, преди да се заемат с изчегъртването му. Но и Зико няма избор след такива срещи, освен да се усмихне пред камерата. Нали и той работи за Пловдив.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.