close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Стига лицемерие, лъжи и папагалски опорки
©
09:41 / 17.04.2024
736
Я сега малко по-твърдо, че ми писна от лицемерие, лъжи, шаблони, двуличие, папагалски опорки и двойни аршини, пише журналистът Евгени Петров във Фейсбук.

Първо - Защо Главчев сменял външния министър само след седмица? Както стана ясно - заради поредица от недопустими гафове. А по-добре ли е да остане и да продължи да се държи като руска лимонка?

Второ - ама защо Борисов се намесил? Ами както каза самият Борисов - защото изкривява цялата идеология и ценностния избор на България. Ако и това не е аргумент - здраве му кажи. Обратното би било непростима грешка.

Трето - все в тоя десен - кое е по-важно за Петков/Василев - кой настоява за смените, или кой иска да не се отклоняваме от евроатлантическия ни път?

Четвърто - Корнелия Нинова писна, защо Борисов като лидер на партия искал промени в кабинета! Що бе, каке, Кирил Петков и всичките "добри сили" като искаха смяната на Калин Стоянов, в какво качество го правиха - на партийни лидери, или на будни граждани? Що сега се сети да питаш?

Пето - масов рев и тръшкане отвсякъде - защо Даниел Митов, бил политик от ГЕРБ, а служебното правителство било надпартийно. Айде бе, а като в началото имаше цели четирима министри от кабинета "Денков", какво беше - еманация на непорочното зачатие?

Шесто - няма такова чудо като надпартиен, неутрален, експертен, равноотдалечен (това ми е любимо) от партиите министър, или кабинет. Никой не е расъл и отглеждан в политически стерилна среда. И е крайно време да спрете с тия нищо не значещи призиви, клетви и условия. Гвоздейков до вчера беше един, сега е друг. Четете Костов /Политиката отвътре/. Всичко, което засяга обществото е политика. Такова хермафродитно същество като независим политически експертен кабинет не съществува. Самият президент далеч не е надпартиен.

Ама честността на изборите зависела от Калин Стоянов... Айде бе! Рашков като поголовно привикваше за разпит селските бакали с тефтерите за вересии колко търговци на гласове хвана и какви бяха изборните резултати?

И на целия корупционен скандал, какъвто ни МВР, ни държавата помнят (твърдението е на Цветлин Йовчев) основният въпрос е "как и защо са изтекли снимки и компромати по медиите. Ами, че то и при Уотъргейт ЦРУ даде документите на"Уошингтън поуст". Отвсякъде и по цял свят към медиите всекидневно текат контролирани информации, най-често под формата на "източник, пожелал анонимност".

Обаче зад всичко и зад всеки надничал Бойко. На мен пък едно пиле ми рече, че зад Асен Василев надничал Магнитски.

Добре, че Денков отъпка пътя към Шенген. Лошото е, че след това разкопа пътеката.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.