close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Томислав Дончев: Ротацията е безсмислена в този вид
©
14:10 / 05.03.2024
764
Боя се, че ротацията в този си вид, по-скоро е безсмислена. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, който откри Националното съвещание на партията. Той подчерта, че има нужда от правила, ред, гаранции, че правителството ще работи и ще постига резултати за хората.

"Днес трябва да вземем важни решения, имаме нужда от вашата мъдрост и подкрепа, няма да правим анализ за ситуацията, в която се намираме, защото вие сте направили вече вашия анализ и оценката не е много ласкава, изтъкна Дончев. Ако се върнем девет месеца назад, ще видим, че тогава  друг изход нямаше, за да бъде изведена страната от непрекъснатия цикъл от изори", обясни той.

"Същественият въпрос е дали резултатът си е заслужавал. Боя се, че ще дадете отрицателен отговор", продължи зам.-председателят на ГЕРБ. "Има ли стабилен фундамент и политическа логика да дадеш подкрепа на този, който има за цел да те унищожи, да дадеш цялата политическа власт на втория, който е по-малък - няма", продължи Томислав Дончев. Според него с изключение на Мария Габриел правителството не може да се похвали с други резултати.

"Най-големият проблем е, че стигнахме дотам да разделят гражданите - ако подкрепяш правилната партия, си добър гражданин, а ако не подкрепяш правилната партия, не си правилен гражданин“, продължи Дончев.

"Боя се, че ротацията в този си вид, по-скоро е безсмислена“, призна още той. И допълни, че времето е било пропиляно и се е дошло до днес, за да се зададе въпросът, може ли да се продължи напред.

"Нещата не могат да продължат така! Ние не може да допуснем Министерския съвет да е нещо между стажантска програма и туристическа агенция! Не може да оставим Мария заложник!“, каза той. И заяви, че Републиката в момента няма нужда от нови предсрочни избори. Освен това трябвало да има ред и гаранции, че правителството ще работи и постига резултати, а предложението на ГЕРБ не било ултиматум.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.