close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Трифонов смени плочата – ПП и ДБ в прегръдката на ИТН и Корнелия
©
17:22 / 20.07.2022
581
Тошко Йорданов станал толкова сговорчив, че не можеш да го познаеш. Ива Митева и тя гледа в очите Корнелия Нинова, готова да й направи кафе. Станислав Балабанов, обикновено сърдит, кима в съгласие на масата на преговорите, все едно са му предложили да бъде третият български космонавт.

"Има такъв народ“ могат да влязат в историята с два провалени свои мандата и два чужди. Засега са на три и се чудят на четвъртия. Това ги попита и Нинова: Имате ли съмнения за този мандат или нямате. Нямат, разбира се. Така са притиснати до стената от социологическите сондажи за резултатите им от възможните предсрочни избори, че са пластелин в ръцете на Нинова. Човекът от диванчето очевидно е дал заповед: Съгласявайте са на всичко, че наесен отиваме на кино.

ИТН със сигурност ще отидат на кино, но може и по-късно, ако се сглоби правителство с тяхно участие. Бяха твърди, че не искат Асен и Кирил в новия кабинет. Но вече не са толкова твърди пред заплахата да се озоват на площада на палатков лагер с Мая Манолова.

"Промяната“ и "Демократична България“ се чудят как да откажат на Нинова и тайно се надяват мръсната работа отново да свършат хората на Дългия. Този път няма да се случи – сценаристите са готови за пажове на Нинова, но да не се видят под чертата наесен. Страхът от заключване в политическия килер ги кара да плонжират наляво и надясно, изглеждайки все по-комично и абсурдно в собствения си спектакъл.

Сега идва ред за отмъщение на отцепниците от ИТН. Те отказват, поне засега, да гласуват за правителство, ако то е подкрепено от Тошко Йорданов и компания. Ще се насладят на безумно удоволствие, ако видят, че Тошко е от дясната страна на Корнелия, но без консумация на връзката.

Промяната в поведението на ИТН сварва ПП и ДБ в неприлична позиция. Те са свалили панталоните донякъде и се чудят да се загащват ли или да стават за резил докрай. Картината е неприятна за гледане, но крайната цел на тези унизителни упражнения е да се намери виновник за провала на третия мандат. От ИТН категорично отказват да ги сочат с пръст и ще се увъртат около Нинова до последно.

Накрая всички ще посочат президента. Той знае защо.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.