close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Украинските майки ще ни проклинат, че от страх им нахлупваме каски, вместо да спасим синовете им
©
16:32 / 23.03.2022
434
Около 30 страни в момента са във война с Русия, според българския оксиморон, че дадем ли военна продукция на Украйна, влизаме в битка с Москва. Затова сега тези 30 страни "воюват“ срещу Русия, а ние се бием срещу Украйна. Това е истината, която прикриваме с възглавници, чаршафи, памперси и други недразнещи руснаците помощи.

Страх, малодушие, липса на лидерство, комплексарщина, атаки от руското посолство как народът не подкрепял военна помощ за Украйна. Смачкани ни сме до неузнаваемост – да не дърпаме лъва за опашката, да не дразним Володя, че видите ли какви ракети има, да покрепяме наужким украинците, а всъщност да ръкопляскаме на Путин.

Сигурно винаги сме били толкова смачкани, но чак сега се видяхме по-ясно в огледало и сме погнусени от себе си. Плюем в огледалото и си мислим, че ще ни олекне. Няма да ни олекне никак.

И тази срамна история,в която се въвличаме от страх, трябва да има и срамен финал. Българският президент излезе с "революционно“ предложение – да изпратим  каски и бронежилетки на Украйна, но за цивилното население.

Българското ноу-хау има потенциал да смае Европа и света. Да си представим как украинските баби се въртят в кухнята с каски и бронежилетки, докато навън убиват децата и внуците им.

Не, не е така, ще опонира Румен Радев. Ние ще ги дадем на цивилните, а те бързо ще ги придвижат където трябва. Уж не помагаме, ама помагаме. Така сме чисти и пред чичо Вова, който само ще ни намигне: Ах, тарикати милички, отървахте се пак!

Ако продължим да се правим на тарикати, ще чуем проклятието на онези, които много искат да им помогнем, ние "много искаме“ да им помогнем, но много ни е страх.

Не е за вярване как БСП е стиснала за гушата правителството на смелчагата Кирил Петков. Може и да иска да дадем оръжие на Украйна, но и не иска да премиер само сто дни. И накрая наистина ще нахлупи каски на украинските майки и ще им пожелае приятно прекарване до следващата руска атака.

Това е срамът български. Но нито президент, нито управляващата коалиция се срамуват. Страхът ни отведе към първите места в Европа по глупави оправдания. Гледаме европейското единство от първия ред и не смеем да гъкнем. Да не би посланик Митрофанова да направи ново обръщение, че сме големи неблагодарници. Седим си, траем се, а после и бой по каските. Но не се срамуваме. Тарикатите не се срамуват.


Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.