close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Юмрукът на Радев ни раздели на статиквеници и статутманици
©
10:39 / 04.01.2022
339
"Протестите изпълниха задачата си – сложиха край на управлението на Борисов, дадоха нов мандат на президента Радев и вкараха БСП в управлението. Това беше целта на занятието, започнало с вдигнатия юмрук. Тоя юмрук ми напомни за партизани и 9-и септември, като видях какви "активни борци" против режима на Борисов се наредиха на площада, разбрах, че нямам място там – при Мая Манолова, при Татяна Дончева и Корнелия Нинова. Там бяха още и парите на Васил Божков, и активистите на "Възраждане", и вечният протестиращ Йоло Денев", казва в интервю за Faktor.bg писателят Михаил Вешим.

"Разбира се, на площада имаше и млади хора, които искрено въстанаха против корупцията и дебелащината  на предишното управление. Трябва тях да питате дали са доволни от резултата. По-добре ли стана, че дадоха цялата власт на президента и на хората от неговия приятелски кръг, сред които има доста ченгета, например Александър Маринов, агент на ДС, близък до Илия Павлов и Мултигруп? И това наистина ли е промяна? Президентът ни управляваше повече от половин година, уж чрез служебното си правителство, но всъщност еднолично. И толкова му хареса, та сега е петото, водещото колело в четворната коалиция. Проектът "Продължаваме промяната" се конструира в президентството, не вярвам  Радев да се оттегли и да остане само при конституционните си правомощия, той ще продължи да се бърка в управлението. Ето така, без да се усетим, станахме президентска република. В такива случаи шопът казва: "Не знам как требе да е, ама и така не е"!

Получиха се толкива разделения, че не могат да се изброят: на "леви" и "десни", на "европейци" и "евразийци", на "американофили" и "русофили", на "либерали" и "консерви". Юмрукът на президента ни раздели на  "статукво" и "антистатукво" или на "статиквеници" и "статутманици". Ковидът и разнопосочните здравни мерки пък ни направиха "ваксери" и "антиваксери", вече се делим на "тела" и "антитела". Има и друг Ковид- разделител: на "ваксинирани с две дози" и на "бустери".  Младежите Кирил и  Асен се обявиха за "почтени" и обещаха, че няма да допуснат "непочтени" до властта. После сложиха "почтената" другарка Нинова за вицепремиер – доста от нейните съпартийци  ръкопляскат, че отиде на държавна служба, та да си отдъхне партията им. И друг пример за нейната почтеност – в имотната си декларация другарката Нинова е посочила влог от 5000 лева. Някой вярва ли – та толкова й струва само чантата. Другият "почтен" в правителството е бившият милиционер Бойко Рашков – тоя, с 19-те имота. Цял живот той е верен боец на партията-майка, през 2001 г. даже партията му го направи червен депутат, някой сега вярва ли, че  е деполитизиран? За какво е сложен за МВР министър – защото е професионалист или, за да изпълни политически поръчки?", казва още Вешим.


Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.