close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Ако социолозите не ни будалкат за "Има такъв народ", ще изберем едно "Куково лято"
©
11:21 / 26.02.2021
2312
Социолозите все по-яростно ни убеждават, че "Има такъв народ“ на Слави Трифонов ще е трета политическа сила. Вероятно и те са на мнение, че наистина има такъв народ, който е готов да се влюби в поредната политическа пирамида.

Изправени сме пред нова гигантска измама, сякаш не ни пука особено – бързо сме забравили за подобния проект на Николай Бареков, роден на екрана и лесно стигнал до 11% от избирателите на едни евроизбори.

Трифонов отхвърли поканата на укриващия се в Дубай Васил Божков за общи действия с неговата мистерия "Българско лято“, но самата покана ни подсеща, че бихме си избрали едно "Куково лято“, ако се доверим на "Има такъв народ“. Защото призивът на Божков означаваше "Да спасим мутрите“. Слави избяга като дявол от тамян, но колкото и силно да тича, няма как да избяга от дубайската милувка, тя е по петите му. Отказът му нищо не означава, за разлика от поканата, която говори много.

Преди всеки избор си въобразяваме, че с политическите маймунджилъци е свършено, но винаги се лъжем. Все отнякъде изкача поредната маймуна с номерата си и така се захласваме по нея, че неусетно я изберем.

И сега Тошко Йорданов, дясната политическа ръка на Трифонов ни убеждава, че няма значение дали партията била дясна или лява. Абе, гласувайте за нас, пък после ще ви кажем какви сте, вие и без това сте баламурници, а нашата кукичка е най-цветна.

"ГЕРБ, ДПС и БСП са партиите, с които "Има такъв народ" категорично няма да си сътрудничи в управлението, патриотите и "Воля" не ги броим“, казва Йорданов. Ами то други в парламента може и да няма, освен ДБ. Тогава кажи, че ще разговаряте единствено с ДБ и да стане ясно на избирателите за какво гласуват. Защото на съвсем гола кукичка не върви, уловът лесно се откача.

А и когато кажете на Христо Иванов, че няма да отстъпите от основното си искане – мажоритарен избор в два тура като условие за партньорство, той ще ви отговори: "На куково лято“. И ще ви обясни, че при такъв избор в следващия парламент ще има три партии – ГЕРБ,БСП и ДПС. А вие го обяснете на избирателите си, но преди 4 април.

Предстои да разберем има ли такъв народ, който се хваща на гола кукичка и често го определят на "лапнишаран“. Разбира се, че има, но е важно да разберем с какви темпове върви поумняването му.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.