close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
БСП в Пловдив омеква към Нинова, но само леко
©
12:46 / 25.02.2021
508
Градската организация на БСП в Пловдив, доминирана от хората на изключения от партията Георги Гергов, показва лека промяна в отношението си към лидера  Корнелия Нинова. На страницата на местната структура, до която противниците на Гергов нямат достъп, е цитирано интервю на Нинова, дадено за радио Пловдив. Това се случва ден след като тя пренареди листата на партията в града и измете хората на Гергов от нея.

Решението на Нинова да води листата предизвика бунт сред групата "Чичо Гошо“ и петима районни председатели отказаха демонстративно номинации.

Затоплянето по оста Пловдив-Позитано обаче остава почти невидимо и все още е по-скоро въображаемо. Реверансът към Гергов е очевиден дори и с публикуването на думите на Нинова за организацията в Пловдив. От интервюто е премахната оценката на Нинова за задкулисието в партията, имайки предвид Гергов. Не съжалявам, че го изключих преди изборите, казва Нинова, но и това го няма в експозето на интервюто, представено на страницата на БСП Пловдив.

Местните социалисти са се опитали вълкът да остане сит и агнето цяло. В хода на кампанията това ще окаже много сложен маньовър за тях и рискът да станат за смях е огромен, оказвайки подкрепа на Гергов.

Любопитно е и дали на страницата ще се появи мнение на Иван Петков – Бебето, който е трети в листата и с огромна заслуга кликата около Гергов да бъде изтикана на задните редици. От това зависи и колко успешна ще бъде кампанията, в която дори и хората на Гергов се надяват на 50 000 гласа в Пловдив. Но те бяха толкова ентусиазирани преди новата подредба на листата. Сега са като залети със студена вода и отново си мислят единствено дали вълкът е нахранен, за да се нахранят и те.  


Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.