close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
БСП в глупава коалиция – АБВ ли ще я спаси с 0,46% на последните избори
©
10:45 / 21.05.2021
475
Какъв знак е протегнатата ръка на Корнелия Нинова към Татяна Дончева, Румен Петков и Георги Първанов – консолидиране на левицата или просто събиране на гласове?

"Това е нещо, което трябваше да се направи преди много години и щеше да е правилно. Сега резултатът на АБВ е под 0,5%, а Татяна Дончева успя да влезе в парламента с всичките сили на протестиращите. Тази коалиция ще има по-скоро отрицателен резултат. Голяма част от хората в БСП смятат, че партията на Георги Първанов е навредила много на "столетницата“ и е в основата на разцеплението на левицата. Тези социалисти много трудно могат да преглътнат това. Татяна Дончева, която беше изключително острие срещу БСП, ще "срещне“ много хора, които не биха я приели в редиците си, а камо ли да им води листата. Ако ръката се беше подала и към Жан Виденов, и към Красимир Янков и Ангел Димов, всичко щеше да изглежда по различен начин. Сега ще има едни хора, които ще са отвратени от връщането на АБВ в БСП, и ще отидат да гласуват за Жан Виденов или за Красимир Янков“, казва в интервю за Фактор Нидал Алгафари.

"Татяна Дончева е много прозорлив човек и е разбрала, че "Изправи се, мутри, вън“ и емоцията от площадите няма да повтори този резултат, който имаха в 45-ото Народно събрание. "Отровното трио“ успя да осребри по най-добрия начин протестите. Татяна Дончева се спаси и си намери по-добър пристан, където да продължи своята политическа кариера. 

С това послание Корнелия Нинова иска да каже, че ще си затвори очите как АБВ беше в модела "ГЕРБ“, както и за всички хули от Татяна Дончева. Със сигурност тя ще опита да забрави и за ударите на Георги Кадиев, които нанесе на "столетницата“. Трудно ще бъде обаче да го направи с останалите социалисти, които си мислят, че по някакъв начин са предадени. Целта е да има по-добри места в листите за хората на Татяна Дончева и на АБВ. Може би ще последва отлив и хората ще си останат в къщите или ще отидат на море  вместо да са пред урните“, коментира Алгафари.

Вътрешната партийна опозиция ли? Това са хора, които изчакват благоприятния вятър. Ако видят че той вее в платната на Жан Виденов, ще отидат на неговия кораб. Ако получат достатъчно добри оферти от БСП, АБВ или "Движение 21“, ще останат в коалицията. Те имат влияние в БСП и биха могли да го осребрят. Тук не става дума само за пари, а за връщане на егото и достойнството им, казва още Алгафари


Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.