close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Борисов: Отиваме на нови избори, ако няма подкрепа от ПП-ДБ
©
11:15 / 19.06.2024
996
"С какво основание ПП се изживяват като ментор на обществото. Не съм оптимист, защото не виждам перспектива. Няма да направя крачка назад, традицията е, че най-голямата партия получава председател на парламента. Принципът е такъв, не че е толкова важно, но защо тогава ходим на избори", заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след неуспешния опит за избор на председател на Народното събрание. 

"Никой от депутатите не си е взел поука. Успехите, които иска Денков да си припише не са повече от нашите. Лесно му беше да е избран за премиер, защото ГЕРБ го подкрепяше, сега има безотговорна ПП, които искат да хвърлят държавата в хаос", каза още Борисов.

Със своите корупционни тежести в последните месеци ПП имат 22 депутати, ГЕРБ 68, което прави три пъти повече, коментира Борисов.

"Без да има широк формат не можем да направим коалиция само с ДПС", повтори той. Според него най-логичното управление е ГЕРБ - ПП-ДБ - ДПС.

Борисов обвини бившите си партньори в корупция и заяви, че "ПП са с три пъти по-малко депутати от ГЕРБ" и ги призова да върнат жеста на ГЕРБ като дадат подкрепа.

"Всички партии трябва да се смирят. Партиите не разбраха урока на гражданите. Хората ни казаха, че трябва да си сменим политиката. Това коментира лидерът на ДПС Делян Пеевски

"Принципът е най-голямата партия да излъчи председателя на парламента. Смятам, че Рая Назарян трябва да получи подкрепа, ние я подкрепихме. Нека се смирят всички колеги, да бъдат умерени. От нови избори няма смисъл. Спасители на България не й трябват. Видяхме със спасителите докъде стигнахме", аргументира позицията си Пеевски. 

"70% от нашия народ реши да остане вкъщи на 9 юни и по този начин гласува вот на недовие на държавата. Народът удари звучен шамар на политическия елит, който дълго време трябва да кънти в празните им глави", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се обърна към депутатите от 50-ото Народно събрание в декларация.

"Огромната част от българския народ заяви, че не се интересува кой управлява държавата, кой го представлява, кой е отговорен за бъдещето. Искаме възмездие", заяви Костадинов от парламентарната трибуна и завърши изказването си с твърдението, че той и съпартийците му са готови да умрат за българския народ, а след това рецитира Вапцаров: "Но в бурята ще бъдем пак със теб, народе мой..."

"Днес за българските граждани – дали ще бъдем мръсници или герои, зависи само и единствено от нас", каза Виктория Василева от партия "Величие" при откриването на юбилейното 50-о Народно събрание, като цитира стихове от Дамян Дамянов.

"Винаги започваме парламентите с програмни речи, в които даваме обещания, които никога не изпълняваме. В същите тези програмни речи правим и заклинания, които на следващия ден забравяме", посочи в краткото си обръщение Василева.


Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.